Objavljeno: 08/02/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim i personaliziranim poklonima te nakitom za pripadnike bilo koje generacije, preporučujemo vam da pogledate proizvode koje u svojoj ponudi imaju “Double B” & “Grav store” brenodvi. Iza oba ova brenda s velikim uspjesima stoji Berina Boloban.

Berina Boloban iz Konjica, završila je srednju medicinsku školu te diplomirala na odsjeku za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnosti naroda BiH. Trenutno obnaša funkciju medicinske sestre te ističe kako je posao koji obavlja sa mnogo ljubavi i predanosti. 2015. godine počela je da se bavi izradom nakita ni ne sluteći dokle bi moglo sve ovo doći. Već 2020. u punom jeku korona virusa nastaje njen novi brend ”Grav store” i potpuno nova dimenzija kreativnosti.

 Berina na početku razgovora za naš portal otkriva kada i kako se javila ideja da pokrene svoje radionice, te da svima koji su zainteresovani za unikatno i ručno rađeno omogući nabavku unikatnih stvarčica.  

Berina: Sasvim slučajno se razvila ljubav prema kreativnom radu, kao što sam I u mnogim drugim intervjuima navodila I ovdje ću navesti to da sam od malih nogu gajila ljubav prema nakitu I da sam prikupljala perlice razlih oblika i veličina te pravila oglice, narukvice itd. Kako su potrebe za raznim materijalima bile sve veće I veće, odlučila sam da obezbjedim I mašinu koja će raditi stvari koje nije moguće uraditi ručno te na taj način I proširiti svoju ponudu I plasirati na tržiste nešto novo, nešto što niste u mogućnosti kupiti bilo gdje drugo. Nakon toga krenule su ideje za pravljenje dječijih igračaka, setova za prvo šišanje, dekoracija za dom I slično. Kako se sadržaj proizvoda nastao “krivicom” novih ideja drastično razlikovao od nakita koji sam do tad radila, pokrečem novu stranicu po imenu “Grav store” gdje sam plasirala proizvode.

Da li ste u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?

Berina: Ni najmanje to nisam očekivala. Mislim da se dobar uspjeh postiže onda kad neki posao krenete da obavljate s ljubavlju. Kad niste primorani to raditi nego krenete da radite onako za svoju dušu, da pobjegnete od svakodnevnice.

Po čemu su Vaši brendovi prepoznatljivi ?

Berina:Na mojim profilima možete pronaći personalizovane stvari, po kojima sam I prepoznatljiva. A ono što me proslavilo jesu personalizovani bedževi za sve profesije. S ponosom i sigurnošću mogu reći da sam prva koja je plasirala takve bedževe na tržiste I da mnoge bedževe I dan-danas radim samo ja. Naravno, to ne bih bila ja kada ne bih navela I to da sam se proslavila I sa drvenim foto albumima. Jos uvijek su aktuelni I sigurno je I to moj zaštitni znak jer ljudi zaista prepoznaju naše albume kod drugih I javljaju se da dizajniraju jedan za sebe.

Ako se odvažimo i bacimo oko na bilo koju od Berininih stranica sugurno ćemo pronaći nešto za sebe ili za naše voljene neovisno o ukusima ili uzrastima. U ponudi “Double B” brenda možemo nači:narukvice, lančiće, prstenje, bedževe za razne profesije, privjeske za ključeve itd. A kada govorim o “Grav store”, tu je već dosta veselije jer se radi o dječijimprogramu. To su tačnije umetaljke koje se rade prema uzrastu djeteta I naravno moguče ih je personalizovati, tu su još I kućica kasice, setovi za prvo šišanje, ukrasi za bor, dječiji ofingeri itd. Također postoji I odjeljak za vjenčanja u sklopu kojeg radi topere za torte, kutije za burme, ofingere itd. Ono što moramo napomenuti jeste da radi kožne etikete za jako veliki broj kreativaca koji se bave različitim kreativnostima. Svaki proizvod pravi s puno ljubavi, kao da svaki radi za sebe.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?

Berina: Uh.. jako dug proces s obzirom na to da sve sama radim. Najlakši dio posla mi je dogovor oko narudžbe, srećom ne susrećem se s ljudima koji ne znaju šta žele tako da se oko svega brzo dogovorimo, nakon toga slijedi moje iscrtavanje u programu, slanje pripreme kupcu na odobrenje, zatim slijedi graviranje I sječenje na mašini pa čišćenje, potom sklapanje I ljepljenje ukoliko je potrebno ovisno o tome šta se izrađuje, pakovanje I na samom kraju slanje poštom ili lična isporuka ovisno o tome kako sam se dogoovrila s kupcem.

Inspiraciju kako kaže pronalazi svugdje, ali bukvalno svugdje. Naravno, teško je izmisliti neto potpuno al potpuno novo da to ne postoji, ali trudi se i to joj odlično ide, da već viđeno uradi na njoj svojstven način koji će kupci kad pogledaju reči da je ona radila. Berina nije neko ko voli unaprijed planirati tako da će kako kaže pustiti vremenu da uradi onako kako misli da je najbolje a na će se uklopiti u sve to.

Možete li za kraj razgovora ostaviti neku poruku za naše pratioce?

Berina:Ovo mi je nekako i najdraži dio ovog intervjua jer znam koliko sam se ja radovala svakom savjetu, poruci, bilo kojem znaku podrške te stoga svim kretivcima naše lijepe Bosne i Hercegovine ali i šire naravno, želim poručiti da nikad ali nikad ne odustaju od kreativnog rada ukoliko je to ono u čemu se pronalaze i ako to rade s ljubavlju jer kad-tad će se taj trud vidjeti i kad tad će vaši proizvodi ugledati svjetlo dana.

Berinine radovi se mogu pogledati na sljedećim stranicama:

Facebook: Double B Instagram: double_b_jewelry  

Facebook: Grav store Instagram: grav_store  

Leave a Comment