Objavljeno: 11/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ilijana Vujmilović (38) iz Aleksandrovca, kod Gradiške, koja je nakon teških operacija kičme ostala invalid 80%, svaki dan se bori s teškom dijagnozom, ali je ipak svu snagu koju je smogla i želju usmjerila na kreativnost i posvetila se dekorisanju flaša, u koje svakodnevno utka mnogo strpljenja i ljubavi. Ilijana živi sa kćerkom i mužem.

Sa izradom rukotvorina počela se baviti nakon teških operacija.

“Za kreativni rad sam se odlučila nakon teške bolesti tj 2 operacije kičme i niz problema koji su se samo nizali jedan za drugim. Pomoć pri toj odluci mi je ponudila nerođena sestra jednostavno da malo me to opusti a ujedno da zaradim nešto što novca za sve silne lijekove koje trebam”.

Kako ne bi mislila o bolesti, a da ujedno ima hobi i da nešto zaradi, odlučila je da prihvati savjet i počela dekorirati flaše.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Ni u jednom momentu nisam pomislila da će ljudi kupovati moj rad iz dalekih krajeva.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Moj brend je prepoznatljiv po tome što radim s jako lijepim špagama, a zasad radim samo flaše.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, što biste o njima rekli?
Rekla bi da je svaka flaša urađena s mnogo volje i ljubavi, naravno i snage. Svaka flaša koju ukrasim je unikatna, a namijenjene su raznim događajima, rođendanima, krštenjima, slavama. Svaka flaša je upotrebljiva, ukrasi se mogu raditi po želji, u etno-stilu, s ikonama, fotografijama, itd.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Svaka flaša se mora dobro očistiti, onda ide polako lijepljenje ljepila pa špaga i tako red za redom dok se cijela flaša ne završi. Nakon toga se lijepi slika ili nešto nakon čega slijedi pakovanje.

Najveća inspiracija Ilijani je njena kćerka I ona je zapravo njen vjetar u leđa.

Za izradu jedne flaše potrebna su joj kao kaže cijela dva dana.

Što očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Nadam se dobrom uspjehu jer se potrudim da svaka flaša izgleda prelijepo.

Ono čime se Ilijana može pohvaliti kad je riječ o njenom radu je to da su njene flaše bile na sajmu, ali I time da su stizale do Ljubuškog, Višegrada, Njemačke, Austrije pa i u jedno dobrotvorno društvo” Dobrotvorno društvo Dostinik,, Niš.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok radim svoje radove osjećam da mi to prija. Izrada dekorativnih flaša me zaokupi i ne razmišljam samo o bolesti. Moja invalidska penzija ne može da pokrije troškove skupih mjesečnih terapija koje su mi neophodne. Ovo je moj način da pomognem svojoj porodici, s obzirom na to da je samo suprug zaposlen.

Ilijanina poruka za kraj svima nama je bila da nikad ne odustajemo od svoje kreativnosti, svojih radova, jer kako kaže to su radovi u koje utkamo mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja.

Svoje rukotvorine ova hrabra žena postavlja i na društvenu mrežu Facebook.

Leave a Comment