Objavljeno: 09/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Elma Rožajac, ima 18 godina i živi u Visokom. Ide u srednju ekonomsku školu i četvrti je razred.

Bavi se izradom ruža od raznih materijala kao što su eva pjena, krep papir, satenska traka. Od tih ruža po želji kupca pravi flower boxove, bukete, slatke pokloni pa čak i lampe. Sve što radi, radi s ljubavlju i zadovoljstvom. Kreativni rad je zahtjevan zbog toga treba imati i mnogo strpljenja da bi to uspjelo.

Poručila je svim kreativcima da budu svoji, da sami sebi budu najveća podrška, i da nikada ne odustaju.

Šta nam je to još ova mlada djevojka ispričala o sebi možete pročitati u njenoj priči.

“Ja se zovem Elma Rožajac, imam 18 godina i živim u Visokom. Idem u srednju ekonomsku školu i četvrti sam razred. Bavim se izradom ruža od raznih materijala kao što su eva pjena, krep papir, satenska traka, i onda to spajam u oblike po želji kupca kao što su flower boxovi, buketi, slatki pokloni pa čak i lampe.

Za sebe mogu reci da sam kreativna osoba. Još dok sam bila djevojčica privlačile su me kreativne stvari ali kao i svako dijete voljela sam slatkiše, te sam odlučila da sada te dvije ljubavi sastavim u jednu. Tako su nastali moji slatki pokloni. Kako sam odrastala i sazrijevala imala sam sve više novih ideja. Privlačile su me nove stvari, novi ekspermenti jer sam neko ko jako voli da ekspermentiše.

Gledajuči razne video snimke izrade ruža na YouTube odlučila sam da se i ja okušam u tome te na taj način ispunim svoje slobodno vrijeme, a i zaradim nešto.

Kada sam krenula da se bavim ovim poslom, bila sam svjesna da je ovo u današnje vrijeme mnogo popularno, kao i da trebam imati to nešto svoje, što će me razlikovati od drugih. Naravno, ništa ne može na silu, zbog toga često sam bila u dilemi hoću li uspjeti, jer kao što rekoh postoji mnogo osoba koje se bave ovim poslom. Na kraju krajeva, doći ću u situaciju ako želim zaraditi, da će biti potrebno da spustim cijenu, kako bih primamila kupce. Iskreno, znalo se desiti da nađem sličan ukras kao moj na nekoj drugoj stranici, ali lagala bih kad bih rekla da se nisam ja poslužila s nekim idejama kod drugih osoba, samim tim to za mene ne predstavlja problem, jer u svakom poslu postoji konkurencija.  Svi mi koji radimo, nebitno koji posao, zaslužujemo da se pohvalimo, pa tako i ja, jer kreativni rad iziskuje mnogo slobodnog vremena i strpljenja a naravno i podrške drugih.

Što se tiče mog asortimana, pošto sam još na početku moja ponuda i nije bas velika ali se trudim da bude što raznovrsnija, uglavnom su to ruže, buketi, flower boxovi, lampe, slatki pokloni, a sve radim po želji kupca.

Nisam osoba koja želi da hvali sama sebe, ili osoba koja se može pohvaliti nekim velikim uspjesima , ali najveći uspjeh mi je narudžba na kraju koje kupac bude zadovoljan i pohvali moj rad.

Moj način rada je uglavnom jednostavan, kada mi se kupac javi i kada vidim koji zadatak trebam da ispunim, počinjem s radom i cijelo vrijeme surađujem s kupcem da vidim da li je to to, da li treba nešto da se mijenja i kada završim uslikam kupcu i onda ide na isporuku.

Svoju inspiraciju dobijam istraživanjem, unapređujem samu sebe i svoje ideje za novu izradu nekog proizvoda. Svaki novi proizvod je iz duše ali je bitno imati želju, a da bi uspio moraš da voliš posao koji radiš.

Imam želju da se za moje radove što više pročuje a nadam se i još većoj podršci i da bude sto više narudžbi”.

Elmine radove možete vidjeti na njenoj facebook stranici _e.flowers_ i instagram profilu  istog naziva @_e.flowers_

Leave a Comment