Objavljeno: 29/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Huskić  Ena (22),  živi u Bihaću. Studentica je Engleskog jezika i književnosti. Bavi se izradom flower box-ova, a od nedavno je otvorila svoj online gift shop Royal Fantasy Flowers. Najveća inspiracija u radu joj je želja za ostvarenjem malog darovnog  dućana u svom malom gradu

Intervju sa Enom je bio jako zanimljiv, puno toga lijepog smo saznali o njoj i njenom biznisu. Intervju sa Enom vam u cjelosti donosimo.

Recite nam nešto o sebi
Ja sam Huskić Ena, imam 22 godine i živim u gradu Bihaću. Studentica sam Engleskog jezika i književnosti, nedavno sam otvorila svoj online gift shop Royal Fantasy Flowers i u slobodno vrijeme se bavim slikanjem.

Čime se bavite – kojom kreativnošću ? 
Moja kreativnost su flower boxovi sa ručno rađenim ružama od satena. Radi se o ukrasnim kutijama koje su popunjene sa ružama od satena, 100% ručnog rada. Ruže su upotpunjene sa mašnom iste boje koja se nalazi na kutiji. U flower boxove je moguće dodati slatkiše, topere s natpisom i malene ukrase. Na kraju, flower box se spakuje u ukrasni povidni papir, sveže sa još jednom mašnicom i stavi se logo Royal Fantasy Flowers.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Oduvijek sam bila kreativna, čak i kao dijete, stoga sam još kao mala znala da se u budućnoti želim baviti kreativnim radom. Volim pretvarati svoje ideje, ali i ideje svojih klijenata u stvarnost i obradovati ih završnim radom.  Uz mnogo podrške dečka, prijatelja i obitelji, odlučila sam otvoriti online gift shop, koji postoji tek dva mjeseca.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Iskreno, nisam! Kada sam počela s ovim poslom odlučila sam da se neću nadati uspjehu. Tata mi je kupio par kutija, par satenskih traka i još stvarčica koje su bile potrebne te sam napravila nekoliko flower boxova i odlučila objaviti ih na novo otvorenom profilu. Na moje iznenađenje imala sam nekoliko narudžbi i odlučila posao dovesti na viši level.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Moj brend je prepoznatljiv po unikatnom ručnom radu. Pravim ruže koje traju zauvijek i koje su odličan poklon voljenim osoba ili da upotpunite dekor vašeg doma.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Trenutno imam dva proizvoda, to su flower boxovi i posteri, ali naravno s vremenom uvijek tražim nove ideje i dodajem ih u ponudu. Moj omiljeni proizvod je flower box, jer cvijeće je nešto najljepše i najnježnije što možete dobiti, posebno ako traje zauvijek.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Rekla bih da su to unikatni pokloni, koji traju vječno i koji su rađeni s mnogo ljubavi. Predivni pokloni za vaše najmilije, ili za vas same!

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Nakon što dobijem narudžbu prvo se konsultujem s klijentom oko izgleda proizvoda, nakon toga kupim sve potrebno, a najbitnije kutiju (ponekad i sama ukrašavam kutije), satenske trake I onda počnem praviti ruže za koje je potrebno više vremena. Nakon što završim i spakujem nalazim se s klijenotm da predam narudžbu. Isto je i sa posterima, nakon konsultacije gdje šaljem više različitih dizajna koje sama pravim, izabran dizajn nosim na printanje, pakovanje pa predavanje klijentu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najveća inspiracija u radu mi je želja za ostvarenjem malog darovnog  dućana u svom malom gradu. Ali pored te unutarnje, imam mnogo vanjske inspiracije kao što su moji roditelji, dečko i prijatelji, svaki dan me ohrabruju, motiviraju, inspiriraju i “guraju” naprijed da nastavim i ne odustajem od svojih snova.
Za nove kolekcije smišljam mnogo novih ideja i pokušavam ih napraviti, uspješne odmah stavljam u ponudu, a na neuspješnima radim dok ne postanu uspješne!

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujem da ću uključiti u prodaju mnogo novih proizvoda i da ću proširiti posao na cijelu državu.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Moj najveći uspjeh su moji zadovoljni klijenti. Kada klijent iskaže svoje želje i ideje, a ja to uspijem pretvoriti u stvaran proizvod je najveći uspjeh koji mogu ostvariti u svom poslu.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok radim na svojim proizvodima prvo što osjetim je sreća, jer volim svoj posao. Ali naravno, tu se osjeća i umor, strah od neuspjeha i još mnogo emocija, ali kada pogledam u svoj završen prozvod, srce mi se ispuni srećom i ponosom.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

Nikad ne odustajte, sav umor, strah i nervoza nestanu. Ali dok su tu, ne dopustite da vladaju s vama. Imajte svoje ciljeve, trudite se i jednog dana će se isplatiti sve.

Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?
Moje radove možete pogledati na instagram profilu @roayal.fantasy.flowers

Leave a Comment