Objavljeno: 07/11/2023 Objavio: admin omentari: 0

Jasna Veić ima 37 godina i dolazi iz malog gradića u srcu Slavonije Požege. Po zanimanju je upravni pravnik. Za sebe kaže da voli da ide u šetnje, izlete s prijateljima i porodicom i da ju to opušta. Bavi se izradom unikatnih predmeta od drveta, a pored toga svoje vrijeme ispunjava čitanjem knjiga te vrtlarenjem.
Za kreativni rad se kaže Jasna odlučila zbog toga što je uvijek voljela nešto napraviti svojim rukama. Ono što ju je zanimalo je 3D crtanje. Sve je krenulo od učenja 3D crtanja. Prvi rad koji je napravila bila je drvena posuda u obliku žira. Njena reakcija i reakcija njenih najbližih na gotov proizvod bila je zadivljujuča. Drvena posuda je bila izrađena od drveta oraha, a služila je za posluživanje grickalica. Kroz nekoliko dana bilo je tu i drugih drvenih posuda koje je Jasna izrađivala kao poklone za drage joj ljude. Ubrzo se asortiman proizvoda počeo i širiti, a reakcije na svaki proizvod bivati pozitivne. To je Jasni bio vjetar u leđa da počne sa prodajom, a nedavno je otvorila i svoj obrt.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Kada sam napravila svoj prvi proizvod znala sam da za njega postoji tržište, jer u današnje vrijeme je jako malo kvalitetnih stvari, osobito onih koji se ističu svojim dizajnom.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Brend WOODWONDERS je prepoznatljiv po kvaliteti proizvoda od masivnog drveta, personalizaciji istih, te mogućnosti realizacije želja i ideja kupaca. U ponudi samih proizvoda nudim raznoliku paletu proizvoda od uporabnih stvari, ukrasa, dječjih igračaka, nakita. Tu se nalaze organizeri za sitne stvari na nekoliko katova, pomagala pri čitanju knjige, nakit od drva, dječja lutka za oblačenje, podloške za boce vina ili ulja, drveni personalizirani otvarači za boce…

Koji proizvod iz asortimana je vama lično omiljeni?
Iskreno jako  mi je teško  izdvojiti koji mi je najdraži, ali kad bih baš morala bio bi to nakit koji izrađujem od punog drveta. Najdraži mi je od drveta šljive.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Proizvodi koje pravim karakterizira preciznost izrade, kvaliteta materijala, jedinstven dizajn, ekološka prihvatljivost.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?

Kada dođem u radionicu tada odaberem materijal koji mi je najbolji za proizvod. Tada uz pomoć engravera izradim proizvod na grubo. Kad sam napravila taj uredski dio posla, tada idem u radionicu izabrati materijal koji mi odgovara za sam predmet koji ću izraditi. Najčešće koristim drvo trešnje, hrasta, oraha, te voćkarica kao što je šljiva, kruška, višnja… Kad sam drvo odabrala, stavljam ga na stroj te puštam izradu. Nakon što je proizvod strojno izrađen, slijedi ručna obrada drveta, prvo brusim sa grubim brusom, pa sa što finijim dok ne dobijem glatku teksturu. Kad sam završila brušenje, tada predmet premazujem domaćom mješavinom maslinova ulja i voska za zaštitu. Nakon premazivanja treba proći 24 h sušenja, te tada proizvod pakiram i spreman je za isporuku

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Inspiracija u radu mi je kada vidim nešto što mi je zanimljivo da pretočim to u svoj dizajn i kako bi to izgledalo u mojoj izvedbi, kao recimo drveno pomagalo za knjige. I uvijek jedan predmet izradim u nekoliko vrsta drveta, da vidim u kojem drvetu najbolje odgovara dizajn.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok izrađujem svoje predmete osjećam se ispunjeno, a najsretnija sam kad napravim neki novi proizvod, te ga gledam sa svih strana. Obično mi treba minimalno 3-4  prototipa jednog proizvoda da bih bila zadovoljna s konačnim proizvodom, iako nekad zna biti i više pokušaja. No nakon toga dobijem savršeni proizvod kojemu se divim.

“Moja poruka svim kreativcima, te budučim kreativcima je da budu uporni u svom poslu i ispunjavanju svojih vizija. Jer uporni uspiju. I da još jedna poruka, a to je da nikad ne odustaju i da uvijek traže nove načine da se izbore za svoje mjesto u moru kreativaca” poručila je na kraju Jasna, a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te Instagram profilu.