Objavljeno: 14/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Rasvjeta je važan segment uređenja vašeg životnog I radnog prostora koji može uljepšati svaki prostor I ispuniti ga posebnom energijom. Osvijetlite vas dom modernim lampama brendom “RASPJEVANE LAMPE”. Iza ove stranice krije se talentirani i kreativni tridesetogodišnji inženjer elektrotehnike – Matej Cindrić. Matej je za naš portal ispisao prelijepu priču o svojim raspjevanim lampama.
“Pozdrav svima! Ja sam Matej Cindrić, rođen u Slavonskom Brodu 1992.godine. To je mjesto u kojem i danas živim. Za sebe volim reći da sam prije svega dobar otac, muž, sin, brat, unuk, prijatelj pa tek onda inženjer elektrotehnike i kreativac. Jedno vrijeme sam bio zaposlen, ali trenutno sam u procesu otvaranja vlastite firme koja ce se baviti elektroinstalacijama.
Kad je riječ o kreativnom radu bavim se izradom unikatnih lampi, ali svakako da sve nije ostalo na njima. Tokom dugogodišnjeg rada rodilo se mnogo ideja za različite unikatne stvarčice koje ću vam najbolje dočarati kroz fotografije.
Kreativnost i kreativni rad su nekako uvijek bili dio mene, ali u nedostatku slobodnog vremena moja kreativnost je nekako patila, bila u pozadini. Zahvaljujući mojoj porodici te užem krugu mojih prijatelja koji su za moj rad uvijek imali samo pozitivne kritike odvažio sam se da svoju kreativnost uozbiljim.
Danas kad je prošlo dosta vremena od toga često se prisjetim koliko sam samo puta probao nešto napraviti i nisam uspio odmah, te prelako odustajao. Kada se samo sjetim svojih neuspješnih prvih radova, i objava na različitim stranica te loših kritika, sada se samo nasmijem na to jer to je sastavni dio svakog uspjeha.
Danas svoj posao radim iz udobnosti svog doma što je jedna velika prednost u odnosu kad morate “ići” na posao. Prednost ovakvog rada je što sam okružen svojom porodicom, uvijek sam tu s njima da podijelimo lijepe, ali i one manje lijepe trenutke, što klasični poslovi baš ne dozvoljavaju.
Kad je riječ o mojim lampama mogu reći da su to unikatne lampe prilagođene svim uzrastima i željama. Ono što je posebno interesantno i što privlači mlađu populaciju jesu lampe koje u sebi imaju zvučnik kako bi se mogla slušati omiljena muzika. Nešto ozbiljniju da ne kažem stariju populaciju privlače klasične izrade bez dodataka. Uglavnom personalizirano, rađeno po željama kupaca i urađeno s mnogo ljubavi i truda.
POSTUPAK IZRADE
Postupak izrade je takav da na početku se izabire i obrađuje drvo, na potrebne veličine, zatim na red dolazi lijepljenje u željene oblike, zatim grubo bojanje, zatim na red dolazi izrada fotografija i različitih detalja koje se onda moraju prenijeti na lampu i to je jedan od zahtjevnijih zadataka, i na kraju ide završno bojanje i potrebni električni radovi.
Veliku pomoć i podršku imam od mog oca koji je od početka uključen u proces izrade lampi te mi rado pomaže.
Kad govorimo o inspiraciji mogu slobodno reći da mene najviše inspiriše činjenica da kroz svoj rad druge činim sretnijima, a jednostavno na taj način ispunim i sebe i učinim sretnim. Mnogo je moram priznati lijepo kad vam se kupac javi da je primio vaš rad, kad iako ga ne vidite kroz slova, kroz način pisanja osjetite koliko je oduševljen i koliko ste ga usrećili.
Moji planovi za neko novo buduće vrijeme jesu da radim na sebi, usavršavam se u izradi svojih radova, jer to je moj put, put koji sam ja odabrao. Put ispunjenja i sreće kad svakog dana uspijem napraviti nešto novo, barem sitnicu onda je to sigurno uspješan dan.
Za sam kraj ove moje nadam se Vama lijepe i inspirirajuće priče želio bih poručiti svakome da pokuša pronaći kreativca u sebi, jer svi mi u sebi nosimo tu neku crtu kreativnosti samo je pitanje hoćemo li je testirati ili ne. Pokušajte, testirajte to više puta pa mi onda recite jeste li kreativni ili ne.Ja već znam odgovor na to, saznajte ga i vi Usudite se,ništa ne gubite, ali mnogo možete da dobijete”.
Nakon što ste pročitali ovu lijepu i inspirativnu priču posjetite Facebook stranicu i poručite svoju raspjevanu ili klasičnu lampu. Zaista predivne su!

Leave a Comment