Objavljeno: 15/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Mladenka Husić rođena 1966 god., majka dvoje djece i baka četvero unučića. Svoj radni vijek je provela radeći u privatnom restoranu kojeg je vodila zajedno sa njenim suprugom. Poslije smrti njenog supruga njihov sin preuzima vodstvo nad restoranom, a Mladenka odlazi u penziju. Međutim kako je navikla da radi u penziji je imala vremena na pretek i bilo joj je dosadno. Počela je pomalo da radi dekupaž, ali vrlo brzo odustaje jer se ne pronalazi u tome.

Jednog dana u razgovoru sa sestrom odlučila je da se okuša u izradi prirodnih sapuna. S prvim napravljenim sapunom je znala da je to, to. Osjećala je da ju to ispunjava i da je to nešto čime želi popuniti svoje dane. Mnogo je čitala, istraživala, sate i sate, dane i dane provodila edukujući se, a i dan danas čita i edukuje se.

“U početku rada sa sapunima mi je bilo bitno da mogu nama, porodici i prijateljima da poklonim. Međutim, prijatelji pokažu svojim prijateljima i tako je krenula polako i prodaja sapuna”, odaje nam Mladenka.

Prije godinu dana, kćerka joj je kupila par kalupa u obliku ruža i dala joj ideju da počne s izradom i buketa od sapuna. Mladenkinoj radosti nije bilo kraja. Radovala  se kao malo dijete pri svakoj izrađenoj ružici i  buketu.

Najveća podrška su joj njena djeca i unuci. Oni joj  pomažu u svakom smislu i daju  volje da ide dalje. Kroz razgovor nam je odala da ni sanjala nije da ću izrađivati bukete od sapuna a kamo li da će prodavati.

Trenutno u svojoj ponudi ima sapune od raznih ulja, glicerinske sapune i bukete od sapuna.

“Ujutro kad ustajem, ustajem sa srećom i prva pomisao je, što trebam danas da radim. Da li vadim sapune iz kalupa ili slažem bukete. Već uz jutarnju kaficu počinjem sa  pripremom za rad. Najdraže mi je kad mi kupac kaže da se osoba  kojoj su poklonili jako obradovala, čak je bilo i suza radosnica”, ističe ova kreativka.

Na stranici Em&Is prirodni proizvodi Mladenka objavljuje svoje radove a preko iste prima i narudžbe, Odala nam je kako u toku  ove, a i svake sljedeće godine očekuje još više posla i zadovoljnih kupaca. Sve dok su njeni kupci zadovoljni ona je  još zadovoljnija i sretnija.

Mladenkina poruka za kraj razgovora je bila:”Ako niste sretni i zadovoljni s tim što radite neće uspjeti. Samo s velikom ljubavlju može izaći nešto fino. Mene da ne ispunjava i da mi ne donosi ovu sreću dok radim ne bi nikad ni počinjala sa radom”.

Leave a Comment