Objavljeno: 23/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Andrea Novaković ima 31 godinu, rodom je iz Zenice, ali već 17 godina živi u Šibeniku. U Šibeniku je završila završila SSŠ smjer Kozmetičar. Jedno vrijeme je radila online prodaju igračaka, na procenat. Ovaj vid posla dao joj je ideju da pokrene nešto svoje. Za sebe kaže da je jako kreativna i voli da radi svojim rukama. Njena najveća podrška je njen muž i njene dvije djevojčice koje su tu i da ocjenjuju majkin rad. Andrea se bavi izradom personaliziranih ukrasa od drveta, akrila i kartona. Od 1.4.2022. god ima svoj obrt, a njene radove možete pogledati na Facebook stranici.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Odlučila sam se jer sam htjela raditi nešto što volim I to je bila neka moja strast. Početak mog poslovnog puta je bio težak, ja I suprug smo sami nabavljali sve strojeve malo po malo i tražili ideje koje bi mogli plasirati na tržište. Uspjeli smo da svaki naš kupac bude zadovoljan i da nas preporuči svojim poznanicima.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
U samim početcima je teško sve od nule pokrenuti. Zamislite krećete, a nemate klijente ni nikakvu podršku, ali ja I suprug smo bili jedno drugome podrška i znali smo da ćemo skupa doći do nekog uspjeha.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Mi smo mali obiteljski obrt koji svoje proizvode izrađuje sa velikom ljubavlju i kvalitetom. U asortimanu imamo personalizirane lampe sa motivima, ime lampe, društvene igre, personalizirane puzzle sa slikom, razne poklon kutije izrađenih od drveta u svim oblicima I još mnogo toga.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Naš asortiman je raznovrstan i svatko može pronaći nešto za sebe. Kod nas se mogu pronaći personalizirani pokloni za svaku prigodu (rođendane, krizme, vjenčanja, godišnjice…). Pokloni su izrađeni od drveta i akrila, također izrađujemo ukrase za torte ( toppere) po želji kupaca. Moj omiljeni proizvod ? hm… Ima ih dosta, ali neki od njih su 3D krugovi sa imenom I motivom.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Unikatni ručni rad koji je rađen po mjeri kupca.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Kad primimo nardžbu koju dogovaramo u detalj, kreće crtanje I dizajniranje proizvoda. Zatim kreće obrada materijala, rezanje i bojanje te sastavljanje. Kad se proizvod pregleda detaljno i uvjerimo se da je proizvod bez greške kreće pakiranje koje pažljivo odradimo da ne bi došlo da oštećenja prozvoda. Nakon toga se šalje na adresu kupca našom dostavnom službom.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Našu inspiracuju dobijamo od naših kupaca koji nam se obrate za pomoć.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
U narednih godinu dana se nadam da ćemo proširiti poslovanje po pitanju dodatnih strojeva.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
U kratkim crtama osjećam se jako zadovoljmo i ispunjeno.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Poruka za sve kreativce. Pustite da vaše ruke rade ono što glava zamisli i samo nebo vam je granica. Nedajte da vas ništa spriječi u ostvarenju vaših snova I ciljeva.

Leave a Comment