Objavljeno: 28/11/2023 Objavio: admin omentari: 0

Njeno ime je Adita Bapić Omerćehajić ima 47 godina i dolazi nam iz Bosanske Otoke. Po zanimanju domaćica. Majka je dvoje djece te ističe kako joj je porodica i dom na prvom mjestu. Najveća podrška u životu, a i u radu joj je njen suprug. Za sebe kaže da je jako pozitivna osoba, osim toga iskrena i komunikativna.
Adita se bavi izradom unikatnog cvijeća tehnikom heklanja i pletenja., te izradom heklanih salveta i stolnjaka.
“Kako nisam bila nigdje zaposlena odlučila sam se za neobičan hobi heklanje. Izradu heklanih salveta i stolnjak. Moj prvi urađeni rad bio je u mojoj 17 godini nažalost u nekom teškom vremenu. Vremenu ratnog perioda. Poslije tog dolazi udaja, djeca.pošto i dalje nije bilo posla odlučila sam da ponovo krenem s radom tek toliko da nešto radim”, ispričala je Adita o početcima svog kreativnog rada,
Njenu ljubav i sklonost ka kreativnom radu naslijedila je od njenih roditelja. Gledajući njih bez puno pitanja sama je pokušavala napraviti neki rad. Nakon udaje dočeka je i svekrva koja je isto znala da hekla te je mnoge stvari naučila od nje. Svaka njena dobra riječ ili uputa pa i kritika je Aditi dobro došla. U suštini kako ističe njena svekrva je bila zapravo ta koja je probudila u Aditi želju da svoju ljubav prema heklanju i pletenju pretvori u mali biznis.
Adita kaže kako je uvijek bila optimistična i vjerovala u sebe i u svoj uspjeh na kreativnom polju.
U cilju stvaranja i širenja njenog rada te dopiranja do novih kupaca društvene mreže su joj bile od velike pomoći. 2006. godine pridružuje se grupi kreativaca u kojoj je bila pokrenuta humanitarna akcija. Tad na prijedlog prijateljice učestvuje sa svojim radovima u humanitarnoj akciji. U tu svrhu izdvojila je dobar dio svojih radova i sve se u veoma kratkom roku rasprodalo.
Nakon te akcije i nakon što je mnogo ljudi vidjelo njene radove počela je zaista velika potražnja za njima. Najveći uspjeh je ostvarila u prodaju ukrasnih stolnjaka koji su rađeni od mrežica i satenske trake.
Pored ukrasnih stolnjaka u ponudi Aditinog asortimana možete naći razne ukrasne korpice, ukrase, rajfove za djevojčice, cvjetiće za svadbu i još mnogo toga.
Inspiraciju za svoje radove pronalazi u odjevnim predmetima, u cvijeću, prirodi, muzika joj je kako kaže također jedan od izvora inspiracije. Njena mašta je nepresušna,a mašta znamo da može svašta. Ono što je posebno veseli je to da iza svakog urađenog rada stoji jedna lijepa priča i jedan izmamljen osmijeh.
“Uživam u izradi svakog svog rada.Svaka izrada zahtjeva dosta izdvojenih vremena, po nekog pranja i ponovo heklanje, pletenja i mnogo uloženog vremena, truda,ljubavi i rada”, istakla je Adita te dodala kako ne bi baš mogla da izdvoji omiljeni svoj rad, jer svi su nekako posebni, lijepi i na čudan način joj dragi.
Kad govorimo o načinu rada tačnije putu od narudžbe do isporuke i Aditin rad je isti kao i kod većine kreativaca. Radi se po narudžbi. Kad kupac poruči rad slijede dogovori o boji, materijalu, veličini i sličnim stvarima koje rad čine unikatnim. Nakon svih dogovora Adita se zaista potrudi da ispuni svaku želju kupca. Dostava je lična ako je blizu, a kad je kupac iz nekog drugog mjesta šalje brzom poštom.
“Budite ustrajni u svom radu.Ne odustaje ma koliko teško bilo ako volite to što radite i ako vas to ispunjava u vašem životu.Tad ste na pravom putu jer radite ono što je najbolje za vas”, poručila je Adita, a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici.