Objavljeno: 19/05/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ismihan Hujdur ima devetnaest godina. Studentica je arhitekture.Pored studija ima mali biznis. Bavi se izradom nakita od 2016 godine. U posljednje vrijeme se bazirala na ogrlice, naušnice i narukvice. Također pravi i tespihe i vezice za cucle.
S obzirom na to da je vrlo mala uplovila u kreativni svijet, najveću podršku je imala od mame, ona joj je napravila Facebook stranicu i pomagala oko tog dijela. Išla je na kurs izrade nakita i naučila mnogo tehnika koje i dan danas radi. Oprobala se i u dekupažu, ali prva i jedina ljubav je ipak izrada nakita.

Na početku svog rada Ismihana kaže da je radila za svoju dušu, ali da se i nadala nekom uspjehu u tome što radi. Njen rad i talenat je vrlo brzo bio prepoznat među ljudima što je rezultiralo uspjehom većim nego što je i sama očekivala.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Prepoznatljiv je po ludim i neobičnim ogrlicama, različitih boja, privjesaka. Također izrađujem privjeske za ključeve, naušnice, narukvice, prstenove. Moj omiljeni proizvodi su ogrlice, volim šarenilo i kombinacija dvije ili tri ogrlice izgleda moćno uz svaku kombinaciju.
Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Nakit koji upotpuni svaku odjevnu kombinaciju.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Dakle kada klijent naruči određeni nakit, potrebno je dva do tri dana izrade istog, u Sarajevu je moguće lično preuzimanje, a ostale gradove šaljem brzom poštom.

Ismihanina najveća inspiracija je materijal koji joj je u tom momentu na raspolaganju. Već pri kupovini materijala u glavi sklapa kombinacije te ističe kako to u većini slučajeva bude odlično.
U narednom periodu u planu joj je da nove kolekcije plasira mnogo češće nego do sad ten a taj način upotpuni svoj asortiman.
Ostvarila je saradnju s mnogim Influencerima širom Bosne i Hercegovine, njeni radovi su putovali čak i do Amerike i širom Europe.
Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Osjećam se kreativnom i ispunjenom i volim to što radim.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Trud,rad,želja i volja uvijek se isplate.  

Ismihanine radove možete pogledati na Instagram i Facebook stranicama na sljedećim linkovima: Facebook i Instagram

Leave a Comment