Objavljeno: 19/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

Sandra Župančić (56) živi u Zagrebu. Sandra je zaposlena u svom malom obrtu “Sandra – čestitke“ specijaliziranom za proizvodnju personaliziranih čestitkI. Prije otvaranja obrta radila je kao knjigovođa. Hudovica je i živi sa starijom kćerkom Kristinom.
Sandrinom uplovljavanju u kreativni svijet prethodio je jedan nemio događaj. Naime prije nekoliko godina Sandrina mlađa kćerka je u saboračajnoj nesreći izgubila život. Od tog dana u Sandrinom životu sve se mjenja. Počinje sa pisanjem bloga malenazvjezdice.blog.hr. Iznenadila se koliko je blog bio posjećen te koliko joj se roditelja koji su preživjeli sličnu tragediju javilo.
Međutim to nije bilo to. Sandra je došla do zakljućka da bih najbolje bilo da radi nešto svojim rukama, a tim istim radom da uveseljava druge. I zaista bila je upravu. Kada je vidjela da taj rad ima i drugi smisao osim biti terapija, a to je donijeti dašak sreće nekome drugome sve više se tome posvetila. Počela je kupovati sve više materijala i alata za rad i otvarala polako stranice na internetu te svoje čestitke počela tamo pokazivati.
“Javila mi se i jedna galerija u Zagrebu koja je prodavala slike i skulpture da bi se moje čestitke mogle uklopiti što me baš razveselilo. Zatim sam se i zaposlila u toj galeriji te je ta suradnja trajala desetak godina sve dok se radi objektivnih razloga nije morala zatvoriti”. ispričala nam je Sandra.
Sandra sve radi sama, to joj malo otežaje jer ne može da u kratkom vremenskom roku izradi veliku količinu čestitki pa je i zarada skromna. Međutim ne žali se. Njen primarni cilji motivacija je bila i dalje ostala naći mir u duši, zadovoljstvo u onome što radi i sreći onih koji dobiju njene radove.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Mislim da sam prepoznatljiva baš po personaliziranosti svojih radova… nema prigode za koju se ne može napraviti neka simpatična čestitka koja znači puno onome tko ju dobije jer je u nju uključeno i razmišljanje onoga tko ju naručuje i poklanja.. To je sve timski rad.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Moj asortiman proizvoda se sastoji od čestitki u najvećem dijelu, ponekad radim zahvalnice ili pozivnice, mini albume koji mogu biti prazni za fotografije ili ih popunim s nekim elementima po narudžbi.. te razne ukrasne kutijice, torbice, košarice…. Svi su mi podjednako dragi i zanimljivi za izradu.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Veseli, zabavni, emotivni, personalizirani komadići sreće u obliku čestitaka, za onoga tko ih poklanja i onoga tko ih prima.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Moj način rada je isključivo preko društvenih mreža i osobne web stranice. Narudžba ide preko maila ili ostalih načina komunikacije na internetu, zatim kada je proizovod gotov pokažem fotografiju kupcu i nakon toga slijedi uplata na IBAN obrta te slanje poštom ili se može doći i osobno podignuti kod mene doma gdje ih radim.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Inspiracija je u svakom novom danu, svakoj novoj narudžbi koju treba osmisliti da bude personalizirana. Nemam unaprijed osmišljene kolekcije, osim što se trudim stalno neke nove formate ponuditi.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujem rast na društvenim mrežama i samim tim povećanje kruga mojih zadovoljnih kupaca.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti s našim čitaocima?
Svi moji uspjesi su vezani uz povratne informacije zadovoljnih kupaca.. najčešće mi se jave porukom da mi ispričaju kako je prošla čestitka, a ponekad dobijem i video koji nas sve skupa gane do suza.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
U trenucima dok radim svoje radove osjećam mir i zadovoljstvo, te sreću djeteta koje hranim u sebi. To je moja terapija.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Uživajte u onome što radite.. jer to se onda na radovima vidi.

Sandrini radovi se mogu vidjeti na ovim stranicama: sandracestitke.hr, facebook profilu te instagram proflu.

Leave a Comment