Objavljeno: 06/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Dijana Bošnjak nam dolazi iz malog mjesta nedaleko od Banjaluke. Po struci je konfekcionar – krojač. U sretnom braku je već 22 godine i majka dvoje djece. Veliki je ljubitelj ručnog rada pa se okušala u pravljenju i prodaji kolača i torti. Trenutno se bavi ručnom izradom posteljina, jastučnica, prekrivača za krevete.
Sa svojim suprugom 2000-te. godine otvara firmu koja se bavi prodajom posteljina, jastučnica, jastuka.
Dijana je za naš portal poslala svoju priču u kojoj nam je ispričala puno toga zanimljivog o njenom biznisu.
“Ja se zovem Dijana Bošnjak, živim malom mjestu nedaleko od Banjaluke, i po struci sam konfekcionar-krojač. Majka sam troje djece, imam dva sina i kćerku, uzrasta od 22 do 14 godina. U srećnom braku sam već 22 godine. Odrasla sam u naselju Drakulić u Banjaluci, zajedno sa dva brata i sestrom. Kroz život sam probala razne vrste hobija među kojima su pravljenje kolača, torti i prodaja Tupperware posuđa.
Bavim se šivanjem posteljina za sve vrste kreveta i prostora. Na samom početku u ponudi je bilo i šivanje jorgana, jastuka i štep deka, međutim kako su posteljine bile najviše tražene, odlučila sam da im posvetim najviše pažnje i usavršim njihovu izradu. U ponudi je šivanje: ravnih i plahta na gumu, jastučnica i prekrivača za bračne i obične krevete. Zavisno od zahtjeva kupca, pored standardnih dimenzija, šijem i one po narudžbi.
Zbog ranijeg iskustva sa prodajom posteljina došla sam na ideju da se vratim u te vode i testiram još jednom svoje sposobnosti. Kao i svaki početak, i moj je bio težak u smislu da je trebalo vremena da se čuje za moj rad. Prva podrška mi je bila porodica kao moji prvi kupci koji su dalje preporučivali moj proizvode. Na početku je bilo samo dvije-tri narudžbe u mjesec dana ali vremenom stanje se poboljšavalo.
Počela sam se baviti ovom vrstom prodaje sa ciljem da uspijem i da kao domaćica od kuće zaradim i doprinesem. Nisam znala da li će se trud isplatiti ali da nisam probala nikad ne bih saznala da ću danas biti ovdje gdje jesam.
Sve moje posteljine su napravljene od 100% Ranforce pamuka, koji je prirodni pamuk gustog tkanja. A kao što sam već spomenula, u ponudi imam izradu ravnih i plahta sa gumom, jastučnica i prekrivača za sve vrste kreveta. Također, u ponudi su razni dezeni.
Ja uživam u šivanju i kada me pitaju za preporuke i omiljene proizvode iz moje radionice, ne mogu se odlučiti.
Šijem od kuće u svom malom kutku u sobi gdje mi se nalaze svi materijali koje naručujem svake sedmice po svom izboru i onda ih predstavljam mušterijama na Instagram i Facebook stranici. Zavisno od mjesta stanovanja dogovaram se sa kupcima za preuzimanje paketa. Šaljem brzom poštom u gradove van Banjaluke ali radim i lično preuzimanje.
Moja najveća inspiracija u radu jesu zadovoljne mušterije i njihove poruke pune podrške i zadovoljstva na koje rado odgovaram i volim da čitam jer povećavaju moju želju za napredovanjem i nastavkom rada.
U nastavku rada u planu imam da počnem sa šivanjem prekrivača za krevete i ugaone garniture i nada se da ću to i ostvariti.
Poseban uspjeh koji bih željela da pomenem jesu mušterije iz drugih država kao što su Austrija i Srbija ali i gradovi širom BiH koji su čuli za moj rad i koji su zadovoljni i dostavom ali i najbitnije proizvodom.
Moja poruka za osobe koje se bavi ručnim radom jeste da nastave da se trude i da rade ono što vole jer se trud uvijek isplati. Rezultati se možda ne vide odmah i možda ne ide sve po planu ali je najvažnije da ne odustajete. Ako nešto radite srcem, uspjeh je zagarantovan. Nažalost, ručni rad se ne cijeni u onoj mjeri koliko zapravo vrijedi ali to ne treba da vas sputava u vašim ciljevima već bude vjetar u leđa da se to stanje popravi”
Dijanine radove možete pogledati na Facebook stranici “Posteljine Dijana” i Instagram profilu “posteljine_dijana”.

Leave a Comment