Objavljeno: 10/01/2023 Objavio: admin omentari: 0

Vesna Kajtaz dolazi nam iz Loznice. Majka je troje djece. Po zanimanju je strukovni ekonomista. Za sebe kaže da je sretna i ispunjana osoba. Voli da se druži, da razmjenjuje iskustva sa ljudima koji se bave sličnim poslom. Voli da čita o kreativnim ljudima, da prati njihov rad te im uputi riječi hvale i podrške. Uprkos svim lošim stvarima koje su prisutne svuda oko Vesna je ta koja se trudi da joj fokus bude uvijek na lijepim i pozitivnim stvarima.

Vesna je osnivač brenda pod imenom – Lovely bench.

Lovely bench se bavi dizajniranjem i ručnom izradom dekorativnog namještaja za vaš dom ili poslovni prostor. Vesnina poruka za sve ljude ovog svijeta glasi:”Nikada nećete biti mlađi i sa više energije, zato dajte sebi priliku i verujte u sebe.” U svoj rad je uložila mnogo svog vremena, rada, truda, učenja i zalaganja. Šta nam je to još ova kreativka ispričala možete pročitati u njenoj priči.

“Zovem se Vesna Kajtaz, supruga sam i majka troje dece. Osnivač sam i vlasnik brenda Lovely bench. U našoj radionici se bavimo osmišljavanjem, dizajniranjem i izradom modernih komada nameštaja.

Pre ovog posla radila sam u osiguravajućem društvu, ali taj posao nije bio ono sto zaista želim. Posle treće bebe odlučila sam da se oprobam u ovim vodama. Uvek sam imala interesovanje i sklonosti ka unutrašnjem uređenju i dekoru. Sve je krenulo kao hobi. Bilo je potrebno mnogo truda i učenja kako bi bila na visini zadatka, jer lično stojim iza svakog komada koji izađe iz naše radionice. Učila sam o materijalima, tehnologiji izrade, marketingu, distribuciji. Skupljala sam informacije iz različitih izvora. Kada su se kockice sve složile, odlučila sam da započnem biznis.

Kao i svaki početnik osećala sam dozu nesigurnosti, jer sve je bilo novo za mene. U početku je bilo teže, jer sve sam radila uglavnom sama, a sada već imam tim saradnika i mnogo je lakše i organizovanije. Izazova je bilo mnogo, kao u svakom početku dok se stvari nisu uhodale. Vodila sam se osećajem i željom da uspem, i nikada mi nije bila opcija odustati. Podrška moje porodice mi je u tome i te kako pomogla.

Posle su stvari počele same da se odvijaju. Ljudi su počeli da me kontaktiraju, porudžbe su pristizale, a ja sam bila malo je reći sretna. Spoznaja da se trud isplatio, i da se ljudima dopada ono što radim za mene je bilo neprocenjiva.

Što se tiče asortimana radimo različite stilove nameštaja, sve ono što se nama dopada, a što bi moglo da ispuni funkcionalnost i bude dekorativno u prostoru.

Kupcu damo predlog, slušajući njegove želje i potrebe, i u dogovoru sa njim dolazimo do rešenja.

Pored tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine, prisutni smo na tržištu u Švajcarskoj, na šta samo veoma ponosni.

Naši kupci su najčešće saloni za ulepšavanje, butici, hoteli, apartmani, ordinacije, foto studija, agencije koje se bave dekorisanjem…

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnim sitnicama, u stvarima, pričama, muzici, ljudima, prirodi. Pratim trendove, ali se trudim da zadržim svoj lični pečat.

Osećaj dok skiciram, planiram, biram materijale je neopisiv. Svojom maštom, delovanjem, svojim rukama stvarati je predivno. Raditi posao koji volim, a pri tome pristojno zarađivati za mene je neprocenjivo.

U narednom periodu u planu su nam svakako aktivnosti koje se tiču razvijanja brenda. Planiramo da proširimo ponudu. To je što se tiče dugoročnih planova. Ono što trenutno spremamo su novi komadi koji će biti inspirisani toplinom doma u zimskoj prazničnoj atmosferi, gde će biti prisutna mešavina industrijskog i skandinavskog stila.

Ovom prilikom želim da pružim podršku i da ohrabrim sve kreativce, i da im poručim – usudi se. Svi smo mi oprezni kada donosimo odluke koje se tiču naše egzistencije, ali vredi pokušati. Često umem da kažem da nikada nije bilo lakše i jednostavnije započeti biznis. Danas imamo internet, gde možete da naučite, saznate, sredstva komunikacije su savršena, društvene mreže pružaju mnogo mogućnosti za promovisanje i prodaju”.

Vesnine radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te na Instagram profilu.

Leave a Comment