Objavljeno: 04/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

“Prvi sapuni su onako, dobri bili, ali, sad kad ih pogledam, slatko se nasmijem. Bili su to mirišljavi sapuni bez nekih posebnih dodataka, samo eterična ulja i malo boje i kalupi u raznim oblicima. U međuvremenu sam napredovala”.

Lela Bakal

Lela Bakal, 47-godišnja po zanimanju tehničarka PTT saobraćaja rodom iz Beograda, ljubav ju je neplanski dovela u Banja Luku. Bavi se izradom prirodne kozmetike koju pravi potpuno sama.

Lela nam je ispričala jednu prelijepu priču o sebi i onome što ona radi i kao takvu mi vam je u cijelosti donosimo.

“Moje ime je Lela Bakal. Imam 47 godina i po zanimanju sam tehničar PTT saobraćaja. Bavim se izradom prirodne kozmetike  koju pravim poptuno sama. Radi se o kozmetici u koju je uloženo puno ljubavi i truda. Sastojci se pažljivo biraju i proučavaju da bi se na kraju dobio kvalitetan i efikasan proizvod.

Kako sam već duže vreme domaćica trebalo mi je nešto čime ću upotpuniti svoje slobodno vreme i nešto čime bih mogla na neki način da doprinesem boljem životu svoje porodice, a ujedno da i ja budem zadovoljna. Slučajno sam na internetu videla tekst o pravljenju prirodnih sapuna i to me je zainteresovalo. Pošto mi svi u porodici volimo sve što je prirodno tako sam i ja došla na ideju da se oprobam u izradi prirodne kozmetike, koja nam omogućava da se negujemo na prirodan način i da rešimo kožne probleme s kojima se svakodnevno susrećemo.

Prvo što sam napravila su bili mirišljavi sapuni različitih oblika. Sad kad ih pogledam slatko se nasmejem, ali opet bila sam zadovoljna svojim prvim pokušajem. To me je još više podstaklo da nastavim da istražujem. I tako je sve počelo, jedan po jedan. Pravila sam za svoje potrebe, neke za poklon a ubrzo su počele stizati i prve narudžbe. Bila sam srećna, jer nisam ni sanjala da bi se moji sapuni mogli nekome svideti. Nakon nekog vremena učenja i rada počela sam da pravim i razne meleme, balzame, kremice, maske od biljnih ulja, pčelinjeg voska, putera, eteričnih ulja, i sve to na potpuno prirodnoj bazi.

Izrada prirodne kozmetike je jako zanimljiv posao, a tek kad dobijete povratne informacije da ste nekome pomogli onda vašoj sreći nema kraja. Ja sam još uvek na početku, učim, istražujem i ne odustajem.Teško je danas opstati na tržištu pored toliko konkurencije, ali ja verujem u sebe i svoje proizvode i nadam se da ću uspeti u ovome što s ljubavlju radim. Jer kad pomognete nekome ko ima problem i ko je zadovoljan vašim proizvodom nekako dobijete vetar u leđa i još više se trudite.

Zašto koristiti prirodnu kozmetiku?

Pa vrlo  jednostavno, zato što znate šta stavljate na svoju kožu, jer koža je naš največi organ i veoma brzo upija sve što stavite na nju. Ako želimo biti zdravi moramo voditi računa i čime se hranimo i čime negujemo svoju kožu. A suština ovog što ja radim je da se pomogne, zar ne?

Jednog dana imam želju samo da proširim svoj asortiman i da imam neku svoju radnju za prodaju prirodne kozmetike.

Svima onima koji se bave nekim kreativnim radom poručila bih da nikad ne odustaju, jer tajna napretka je u upornosti.

Svi moji proizvodi se mogu pogledati i naruciti preko facebook profila Šaljem u sve gradove BiH, preporučenom i brzom poštom, a lično preuzimanje je moguče za osobe koje žive u Banja Luci”.

Leave a Comment