Objavljeno: 25/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Jasna Avdihodžić ima 31 godinu, supruga i majka tri predivne djevojčice, živi u Živinicama. Ne zaposlena je, ali od kuće radi za jednu kompaniju koja se bavi distribucijom i prodajom kozmetike. Pored obaveza majčinstva i posla koji se bavi kod Jasne se negdje duboko u srcu razvila ljubav prema ručnom radu. Kad govorimo o tome što izlazi iz radionice naše Jasne ne možemo biti precizni i reći bavi se onim ili onim. Naime Jasna i njena prelijepa porodica imaju jedan svoj mali parodični biznis koji je zapravo pokrenut kao želja njene najstarije kćerke.

S Jasnom smo odradili jedan lijep intervju, a šta nam je to sve ona otkrila možete pročitati u nastavku.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Želja moje najstarije kćerke je bila da započnemo da radimo neki mali kućni biznis te da mu našim zajedničkim snagama damo sjaj. Danima smo razmišljali o tome te jedno jutro smo uz kafu se dogovorili da ćemo ipak pokušati našu sreću porodičnom obrtu. Kada smo se prvi puta susreli s repromaterijalom nismo znali od čega da krenemo ali pošto nam je sve već plasirano na YouTube kanalima mi smo istraživali i tražili tutorijale kako da nešto napravimo.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Na ovo pitanje ne mogu dati baš precizan odgovor, iz razloga jer smo tek na početku, ali iz dosadašnjeg izvještaja mogu Vam reći da smo za početak jako zadovoljni prodajom. Ja sam inače neko ko vjeruje u uspjeh, u životu sam inače jako motivisana, sve što zamislim želim da ostvarim.

Koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Za početak se najviše traže ukrasi za kosu kao i dječje kasice jer su neobične i ideju za kasice sam lično osmislila ja. Svakome su zanimljive.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Uh..Rađeno je s puno ljubavi i malenih ručica.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Radimo po narudžbi a što se dostave tiče šaljemo i brzom poštom a također lično preuzimanje u koliko je kupac iz okolnih gradova (Tuzla,Kalesija,Banovići,Srebrenik,Lukavac..)

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najveću inspiraciju mi daju djeca i muž također jer smo u ovom poslu skupa.. Svaki ukras za kosu dočekaju sa “Vauu mama, kako je divno, bravo mama” Znam da je to istinska radost, ali i kupci kada uzimaju od nas i kažu da su jako zadovoljni to nam daje još veću motivaciju.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Ne volim unaprijed ništa govoriti ali planiramo registrovati obrt i da steknemo povjerenje dosta kupaca koji bi bili zadovoljni,što se tiče hajmo reći zarade u prvih godinu dana i ne očekujem nešto veliko jer mi je prioritet da naša priča bude posebna I da jednim djelom budemo humani. Mi od svake narudžbe izdvajamo po 1,00KM u humanitarne svrhe.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Meni je ovo kao neka “psihoterapija” odmaram se dok radim,uz muža i naše tri kćerkice ovaj posao radimo baš s velikom dozom ljubavi.

Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?
Imamo kreiranu Facebook stranicu kao I Instagram čiji naziv glasi: Naš svijet mašte.

Leave a Comment