Objavljeno: 13/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Dragana Nišević (31) dolazi nam i Banja Luke. Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Supruga je i majka troje djece. Osim što je jako kreativna za sebe kaže da je komunikativna i druželjubiva osoba. Slobodno vrijeme najviše provodi sa porodicom u prirodi,  voli i uživa da se brine o cvijeću, da kuha i čita knjige.
Svoju kreativnu crtu izražava kroz izradu modnih dodataka, posteljina, dekica i ostalih potrepština za djecu i odrasle.
Od 2020. godine je vlasnica frime “Wolfinne” koju je prvobitno osnovala u gradu Badenu – Austrija gdje je tad živjela. Nakon dolaska u BIH nastavila je sa poslom te otvorila firmu pod istim imenom u Banja Luci.
Njena najveća inspiracija su zadovoljni kupci, a šta nam je to još Dragana ispričala o svom biznisu pročitajte u njenoj priči.
“Moje ime je Dragana Nišević. Imam 31 godinu, supruga sam i majka  troje djece. Po zanimanju sam diplomirani ekonomista. Živim i radim u Banjaluci. Ja sam kreativna žena koja svoju kreativnost izražavam tako što se bavim ručnim radom, tj. šijem modne dodatke za mame i djecu kao i bebi posteljine, dekice i ostale potrepštine.
Prije 3 godine sam počela šiti trakice za kosu sa velikim mašnama. To mi je bio hobi koji je brzo prerastao u posao. Kreativni rad me ispunjava, opušta me. Kada djeca legnu na spavanje,  ja uđem u radnu sobu, palim mirisne svijeće, muziku i počinjem krojiti i šiti . Zatim pakujem i spremam za slanje, jer sam uglavom slala poštom.  Narudžbi je bilo sve više i više, iz dana u dan. U novembru, 2020. godine sam osnovala firmu Wolfinne  sa sjedištem u Badenu u Austriji, gdje sam tad i živjela. Prošle godine smo se preselili u Bosnu gdje sam nastavila sa mojim poslom. Otvorila sam firmu Wolfinne d.o.o. sa sjedištem u Banjaluci.
Kada sam počela šiti nisam ni sanjala da će to postati moj posao, jer sam uvijek mužu govorila da ću imati svoj knjigovodstveni biro i nastaviti raditi u struci, međutim ljubav i sreća koju osjećam dok šijem je ono što me ispunjava. Kada mi žene pošalju povratnu informaciju o mojim proizvodima, kvalitetu i kako su zadovoljne, u meni probudi želju da svaka sledeća narudžba bude bolja i bolja.
Kao što sam već rekla, trakice sa velikom mašnom su ono po čemu sam prepoznatljiva, zatim u ponudi imam kapice i šalove, mašne, šnale, turbane, beretke, bebi posteljina i dekice, dekorativni jastučići i jastučnice. Pred novogodišnje praznike šijem i stolnjake i nadstolnjake, vreće i čizmice za poklone kao i suknjice za djevojčice.
Moj omiljeni proizvod su pamučne personalizirane trakice sa puf mašnom. Trenutno to mi je i najprodavaniji proizvod.
Za moje proizvode mogu reći da su izrađeni od kvalitetnih tkanina. Za izradu koristim mekane i prirodne tkanine koje neće iritirati bebinu kožu. Za trakice, kapice i turbane koristim pamuk sa elastinom koji ih čini prozračnim i udobnim za nošenje. Za bebi posteljinu koristim eko 100% pamuk. Inače, najveći dio materijala kupujem u Austriji i Njemačkoj jer su moji kupci navikli na kvalitetne materijale, a što se tiče pamuka sa elastinom u Bosni ga je baš teško naći. Pamuk za posteljine kupujem u Bosni jer je kvalitetan i cijena mu je solidna.
Od početka mog rada proizvode prodajem online, preko Facebook-a i Instagram-a. Na mojim nalozima objavim radove i tu kreću narudžbe. Potencijalnim kupcima šaljem materijale i dezene koje imam dostupne i ako se odluče za neki proizvod onda kreće kreiranje tog proizvoda. Krojenje, šivenje, kontrolisanje da li je sve u redu pa pakovanje je redosljed koji praktikujem. Zatim slijedi slanje. Uglavnom šaljem poštom, jer je veliki broj kupaca iz inostranstva, tj. to su kupci koje sam stekla dok sam još radila u Austriji. Takođe, neko od kupaca dođe u radnju da preuzme svoju narudžbu.
Moja najveća inspiracija su zadovoljni kupci. Njihovo oduševljenje i riječi pohvale su mi vjetar u leđa i znak da svoj posao radim kako treba.
U narednih godinu dana očekujem da proširim svoj posao kao i asortiman proizvoda. Voljela bih šiti i dječije odjevne predmete.  U izradi je web shop gdje ću prodavati svoje proizvode jer sam fokusirana na online prodaju.
Dok šijem osjećam se smireno, fokusirano i zadovoljno. Uživam u procesima izrade. Kada sašijem i spakujem proizvode, srećna sam i jedva čekam da mi se jave kupci sa utiscima i slikama kako njihova dječica nose moje proizvode”.
Draganina poruka za sve one koji se bave ručnim radom je ta da je ručni rad taj koji može da donese radost i inspiraciju drugim ljudima te pruži zadovoljstvo i osjećaj ispunjenosti onima koji se njime bave.  Također je poručila da se ne treba obeshrabrivati ako nešto ne bude kako smo zamislili jer najvažnije je uživati u samom procesu i fokusirati se na ono što  je važno – stvaranje nečeg lijepog i vrijednog. Njene radove možete pogledati na Instagram profilu te Facebook stranici.

Leave a Comment