Objavljeno: 02/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Većina djece  u tinejđerskim godinama samo žele što prije napisati zadaću kako bi se mogli neometano zabavljati s prijateljima ili provoditi vrijeme na društvenim mrežama dangubeći. Dok većina tinejdžera vrijeme provodi na društvenim mrežama, u izlascima, naša Merjem Čopra svoje slobodno vrijeme provodi u kreativnom radu.

Merjem Čopra ima šesnaest godina i živi u Sarajevu. Pohađa drugi razred Gimnazije Dobrinja. U ovom članku ćete je upoznati kroz njene mnogobrojne hobije.

Merjema je samo srednjoškolka čije je školovanje pandemija promijenila iz korijena. Pored svih mana online nastave ona je našla i vrlinu. Puno slobodnog vremena u vrijeme online škole za nju je otvorilo nove mogućnosti.

Tokom tog za sve ljude svijeta “uspavanog perioda” Merjem je započela neke nove hobije, ali i intenzivno oživjela stare. Pored izrade nakita počela je praviti drvene igračke za male kućne ljubimce, pisati bajke, nastavila svirati violinu, kao i ponovno počela crtati. Ono što joj je davalo “vjetar u leđa” je bila podrška porodice, prijatelja i  neke male nagrade koje su bile jako velike i vrijedne za nju.

Izradom nakita se počela baviti popravljajući svoje stare ogrlice, rastavljajući ih i stvarajući nešto novo. Istraživanjem pronašla je mnoštvo novih ideja, te je počela da predstavlja stvari i izražava se kroz perle, žice i končiće. Sve je počelo kao neka mala razonoda, ali Merjemina želja je da jednog dana njen hobi preraste u biznis.

“Naravno bilo koji hobi ili u mom slučaju hobiji, uzimaju dosta vremena, ali ja sam osoba koja iskreno vjeruje u izreku “Sve se može kad se hoće” i da se sve može stići uz dobru organizaciju”, kazala nam je Merjem.

Prilikom izrade nakita voli u pozadini čuti muziku jer tad njene misli slobodno lutaju i dopuštaju njenim rukama slobodu izražavanja i kreativnost.

Merjemine radove možete pogledati na njenoj instagram stranici.

Leave a Comment