Objavljeno: 29/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

One su dvije sestre Durmišević, Esada(25) i Edina (21), dolaze iz Kamenice, malog mjesta kod Teslića. Esada je završila srednju trgovačku školu. Danas radim posao prodajnog predstavnika u brzoj pošti Express One. Za ovaj posao kaže da je to posao u kom može da napreduje, upoznaje nove ljude, a i da pokaže svoje vještine. Edina je završila srednju ekonomsku školu i trenutno radi u firmi na poslovima logistike. Za sebe kaže da je uvijek bila marljiv i kreativan učenik. Kako i u školi, tako i na poslu, voli da pazi na sve detalje. Kroz osnovnu i srednju školu bila je zaljubljenik u likovnu umjetnost, te slobodno vrijeme provodila crtajući.
Esada i Edina se bave ručnim oslikavanjem porculanskog posuđa. Stoje iza brenda “Tufnica Art Studio”, a njihova želja je da jednog dana otvore svoju radionicu gdje će kupci moći pogledati njihovo ocrtano posuđe.
Esada i Edina su za naš portal poslale svoju priču.
“Mi smo sestre Durmišević, Esada i Edina. Dolazimo iz Kamenice, malog mjesta kod Teslića. Svoj rad smo započele sasvim slučajno.
Oduvijek smo bile privržene umjetničkom radu. Kist i boje su oduvijek privlačile našu pažnju. Prvo smo počele da crtamo za svoju dušu, iz hobija. To je trajalo pola godine. Na nagovor mnogih naših prijatelja i poznanika, odlučile smo da započnemo svoju malu radionicu koja danas nosi naziv Tufnica Art Studio.
Sa našom radionicom smo aktivno počele da se bavimo od januara 2021.god. Naš rad bazira se na ručnim oslikavanjem porculanskog posuđa, što obuhvata razne šoljice, čajnike, tanjire i slično.
Ispočetka smo oslikavale tufnice, samim tim i naziv je potekao iz toga. Vremenom smo počele da oslikavamo razne motive, od oslikavanja likova iz crtića, portreta, prirode i raznih motiva koji nas okružuju.
Najprodavaniji rad iz naše ponude su čajnici i šoljice s motivom iz jedne od najpoznatijih Diznijevih bajki Ljepotica i zvijer. Ljubitelji istog su različitog uzrasta, od dječice do odraslih, svi ga podjednako vole.
Inspiraciju za naše radove pronalazimo svuda oko sebe, a od velike pomoći su nam naši dragi kupci, koji su uvijek prepuni neiscrpnih ideja.
Svi naši radovi urađeni su sa puno pažnje, ljubavi i truda, sve do najsitnijeg detalja.
Prepoznatljivi su po tome što su unikatni i što se razlikuju od ostalih te po tome što su inspiracija drugim kreativcima koji se bave istim poslom.
Kad je riječ o samoj izradi najviše vremena je utrošeno u sam proces izrade istih, od iscrtavanja, sušenja šoljica (koje traje po nekoliko sati), čišćenja istih, te pakovanja.
Naše proizvode pakujemo u zaštitnu foliju, a potom u kutiju koju obložimo ukrasnim papirom sa našim, svima dobro poznatim logom. Kao i svi mi, prvo što na proizvodu primjetimo je ambalaža, pa se mi trudimo da naša ostane prepoznatljiva zahvaljujući detaljima koji ju krase. Svi koji kupuju naše proizvode posebno su oduševljeni pakovanjem naših radova.
Sav taj trud se isplati zbog naših kupaca koji sa nestrpljenjem iščekuju naše radove. Cijene naših radova zavise od materijala i vremena utrošenog u izradu istih. Prihvatljive su kako bi svi mogli da sebi priušte nešto iz naše ponude.
Ono što nas dvije najviše raduje je čitanje poruka oduševljenja naših kupaca.
U budućnosti se vidimo u našoj maloj radionici Tufnica Art Studio, koju ćemo nadam se otvoriti kroz par godina.
Ono što možemo poručiti svim čitaocima da vjeruju u svoje snove i ma koliko prepreka zatekli pred sobom, podignu glavu i nastave dalje, jer se na kraju sav trud i borba uložena u ono što sanjamo, zaista isplati”
Izuzetno lijepe radove ovih kreativnih i vrijednih sestara možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Leave a Comment