Objavljeno: 27/01/2023 Objavio: admin omentari: 0

Vanesa Hamzabegović (39 ) dolazi nam iz Živinica. Završila je srednju Učiteljsku školu u najtežem poslije ratnom periodu. Vanesa za sebe kaže da je jako komunikativna, precizna, odgovorna i veliki perfekcionista. Istakla je da sve što radi voli da bude precizno. Također je kazala da je veoma skromna osoba. Danas je Vanesa ponosna supruga i majka koja svoje slobodno vrijeme kvalitetno koristi baveći se šivenjem, heklanjem i pletenjem.

Nakon 15 godina u radnom odnosu, radeći u trgovini Vanesa je ostala bez posla i tad se stvorio višak slobodnog vremena koje je trebalo nekako iskoristiti. U njenoj glavi su se prožimale razne ideje te se odlučila okušati u šivenju.

Prvi proizvodi koje je napravila bili su ukrasni jastuci.

Njena najveća inspiracija u radu je zadovoljstvo koje osjeti kad završi neki proizvod.
“Gledam u taj proizvod i tako ponosno se osjećam jer su to stvorile moje ruke. Onda kad drugi pohvale vaš rad e to je onda još inspirativnije,tada bih samo sjedila heklala i smišljala neke nove kombinacije”, ispričala nam je Vanesa te dodala kako u početku o uspjehu nije razmišljala.

U sve ovo upustila se iz ljubavi prema kreativnom radu sa idejom da ono što napravi pokloni svojim bliskim ljudima. Cilj joj je bio da kada nekome nešto pokloni da to ne bude ono što se može naći na svakom ćošku nego da to bude nešto unikatno i personalizovano.

Za svoj brend istakla je da je prepoznatljiv po raznovrsnosti proizvoda,i mogućnosti izrade po narudžbi kupca. Osim njenih prvobitno izrađenih ukrasnih jastuka u asortimanu proizvoda danas možemo naći razne kape, šalove za djecu i odrasle, podmetače korpice.

“Mislim da svaki proizvod koji je ručno napravljen ima svoju posebnu vrijednost. Ručno rađeni radovi svakog kreativca su unikatni jer kupcu pružaju mogućnost izbora, a kreativci su ti koji su tu da te zahtjeve ispune”, istakla je Vanesa te dodala kako su njeni omiljeni proizvodi heklane torbe i korpice za razne namjene.

Vanesini planovi i želje za neki naredni period da se potražnja za njenim proizvodima poveća, proširi asortiman. Iako je heklanje za nju terapija, lijek za smirenje, bijeg od svakodnevnih briga i svega sto se dešava oko nas odaje kako će pokušati da se malo više vrati šivenju koje je trenutno malo zapostavljeno.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama šta biste o njima rekli?
Ukratko o svojim proizvodima mogu reći da su rađeni sa puno ljubavi i pažnje jer mislim da je to i najbitnije u svakom poslu, jako sam precizna osoba i ako proizvod koji je završen nije ispao onako kako sam ja to zamislila ja krenem iznova da pravim sve dok ne bude savršeno.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Narudžbe većinom dobijem preko Instagrama ili Facebooka. Kada zaprimim narudžbu za neki proizvod prvo što uradim je provjerim da li imam potreban materijal za izradu. Potom slijedi odlazak po materijal i ja se odmah “bacam” na posao. Gledam da narudžbu završim u što kraćem roku tada sve ostale obaveze odgodim dok proizvod ne bude gotov i spreman za slanje. Za većinu mojih proizvoda ne treba puno vremena za izradu to je otprilike dan ili eventualno dva.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Moj najveći uspjeh je kada usrećim nekog sa svojim proizvodom, bilo da je taj proizvod kupljen od mene ili sam ja nekome poklonila.

“Radite sa ljubavlju ono što volite i nadam se da će i ručni rad biti više cijenjen u našem okruženju”, poručila je na kraju Vanesa čije radove možete pogledati a njenoj Facebook stranici kao i na Instagram profilu.

Leave a Comment