Objavljeno: 27/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

“Andromeda slastice i slatkiši” je brend sa sjedištem u Sisku iza kojeg stoji dvadesetsedmogodišnja Meldina Omerćehajić. Meldina je po zanimanju turističko-hotelijerski komercijalist i ima kćerkicu od dvije i pol godine.
Brand “Andromeda slastice i slatkiši” baziran na izradi slatkiša za razne prigode koje po potrebi Meldina personalizira.
Na početku svog uplovljavanja u svijet kulinarstva i izrade personalizovanih poslastica nije ni razmišljala da će je to što je u tom momentu radila dovesti do nečeg ozbiljnog. Na početku je radila samo za svoje najdraže i najbliže te se izuzetno radovala pripremama poslastica za njihova slavlja.
Za slastice koje izlaze iz njene kuhinje Meldina kaže da su posebne, unikatne, jedinstvene te  kada ih okusite možete osjetiti tu ljubav i pažnju s kojom su izrađeni samo za vas!
Njena najveća inspiracija joj je njen otac koji joj je vrlo  vjerovatno nesvjesno usadio tu vještinu kuhanja i pripremanja hrane te potrebu za konstantnim usavršavanjem i napredovanjem.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Rekla bih da se za ovu kreativnost nisam odlučila sama ja, već mi je tako predodređeno, što sudbinski, što genetski, rekla bih. Naime, moj otac je po struci kuhar i samim time, doslovno od malih nogu sam vrijeme provodila u kuhinji.  Sjećam se kako mi je mama pričala da sam sa otprilike 3 godine znala imenovati vrste mesa po okusu te imenovala sastojke i voljela isprobavati nove okuse. Tako se moja ljubav prema ovom poslu s godinama baš intenzivno razvijala i tako sam sada tu gdje jesam, radim ono što najviše volim. 

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Generalno ova djelatnost pruža široku mogućnost kreativnosti tako da u svaku slasticu dodam taj neki čarobni štih ili okus po kojem me možete prepoznati i reći ovo je baš jako ukusno i drugačije!  Osim što izrađujem klasične torte za sve prigode, bavim se izradom cupcakesa, slastica za slatke stolove koji su baš u zadnje vrijeme popularne  na proslavama, tu su i neke slane varijante kanapea i apetisana te slatkiši po vašoj želji kao npr. štapići od gumenih bombona, kinder korneti, marshmallow štapići, popsić, personalizirani sokići, vode i sve što si još zamislite vrlo vjerovatno mogu izvesti.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
U asortimanu nudim sve ono što vam je potrebno za vašu prigodu i što vi želite. Veoma sam fleksibilna i lako se prilagođavam vašoj potrebi i želji. Moj omiljeni proizvod su cupcakesi jer se tu baš uživam dok radim i dam sve od sebe da to izgleda onako, čarobno, rekla bih!

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Pa ovako, kada se vi odlučite da vam ja radim slastice za vašu prigodu, kontaktirate me putem mreža koje koristim (instagram ili facebook grupa Andromeda slatkiši i slastice ili se čujemo telefonski, objasnite mi tada najpribližnije što možete što vi želite, za koliko ljudi vam je usluga potrebna te datum kada to treba biti kod vas. Dogovorimo se još oko najsitnijih detalja, dekoracije i eventualne personalizacije proizvoda. Tada je na vama da čekate, a ja se bacam na posao izrade i kada je narudžba gotova ukoliko se radi o slatkišima imam opciju da vam ih šaljem nekom od dostavnih službi ili ako se radi o slasticima, njih isključivo morate preuzeti u Sisku. Što se tiče plaćanja, uplaćujete mi novac na račun ili plaćate prilikom osobnog preuzimanja. 

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Ako ćemo biti iskreni, ne volim općenito nikakva očekivanja u životu, i veoma samsamokritična. Imam želju postati još bolja i unikatnija i da prikupim klijente koji će se vrlo rado vraćati kada imaju potrebu za mojim uslugama. 

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Nemam konkretno neke posebne uspjehe, no ipak smatram da mi je svaka narudžba veliki uspjeh jer sam usrećila onoga tko će konzumirati moju hranu i ono što sam spremila. A za mene nema veće radosti i uspjeha nego kada netko nakon konzumacije kaže da mu je bilo jako fino i da želi ponovo kušati moje proizvode.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Uh, ovdje bih mogla pisati u nedogled a ne bih mogla dočarati što osjećam tada. Pošto je kuhanje moja prva, a i velika ljubav i zauzima posebno mjesto u mom životu, kada izrađujem slastice totalno utonem u taj proces i dok sve ne završim, doslovno iz tog svijeta kuhinje ne izlazim. Smatram to kao nekom drugom dimenzijom gdje sam ja ja.

“Budite ustrajni u svome radu, nemojte odustajati ma koliko god teško bilo ako volite to što radite i ako vas ispunjava u životu, znajte da ste tada na dobrom putu jer radite ono što je najbolje za vas”, poručila je ova mlada zaljubljenica u slastice čije radove možete pogledati u njenoj Facebook grupi.

Leave a Comment