Objavljeno: 02/02/2024 Objavio: admin omentari: 0

“Za kreativni rad sam se odlučila zbog niza faktora. Onaj koji je presudio toj odluci je bila kreativnost i razne ideje koje sam se trudila prenijeti na papir i ostaviti ih u lijepom sjećanju. Na početku sam izrađivala stvari samo za osobe koje sam poznavala, a kasnije je to počelo da se širi i na osobe koje su vidjele te stvari kod nekog drugog pa su se javljale zbog želje za istima”. Ispričala je na početku našeg razgovora osamnaestogodišnja Klepo Ajla.

Ajla dolazi iz jednog lijepog grada koji je smješten u sjevernoj Hercegovini, grada po imenu Jablanica. Trenutno je završna godina srednjoškolskog obrazovanja. Ona sebe opisuje kao osobu koja je jako uporna, koja se trudi ostvariti ono što isplanira i uvijek u tome uspije.

Ajla svoju kreativnost ispoljava izradom unikatnih I personalizovanih poklona. Asortiman njenih proizvoda je raznovrstan, a čine ga: razne vrste personaliziranih postera, kartice uspomena za savršene trenutke sa vašim djetetom, silikonske vezice za dude, kao i silikonske i drvene glodalice za naše najmlađe…te još mnogo toga.

Kad smo Ajlu pitali je li očekivala da će za ovaj kratak period njenog kreativnog djelovanja ostvariti ovakav uspjeh koji ima ona je rekla sljedeće:” Da budem iskrena, ne toliko. Uvijek sam bila sigurna u sebe i znala da ću postići ono što želim, ali nikada nisam očekivala da ću za ovako kratko vrijeme uspjeti ostvariti ovako dobre rezultate”.

Za svoj brend kojem je dala ime “ LiLuxuries “ kaže da je prepoznatljiv po po unikatnim stvarima, gdje svaki proizvod ima svoju priču. Iako teško ali, kao najdraži proizvod iz njene male radionice izdvojila je silikonsku vezicu za dude. Ona je pokretač svega što Ajla danas ima i radi, vezica za dude je prvi Ajlin proizvod koji je izradila.

“Jako je teško izdvojiti jedan proizvod jer su mi svi jednako posebni i dragocjeni. Pri izradi treba biti jako pažljiv i voditi računa o čvrstoći i slaganju boja, što i jeste moj najdraži dio posla”, kazala je Ajla a svoje proizvode je opisala kao originalne i kvalitetne proizvode u koje je uloženo jako puno truda i vremena, kako bi se postigli željeni rezultati.

Radove radi isključivo po narudžbi. Za narudžbu kupac pošalje upit za neki od njenih proizvoda. Nakon toga slijedi razgovor I dogovor oko detalja. Pristupa se biranju boja, dezena oblika, I drugih sitnih detalja. Narudžbe kaže Ajla trudi se odraditi najdalje za 5 do 7 dana. Završena narudžba se pakuje I šalje na adresu kupca gdje stiže za 1 do 2 radna dana.
Inspiraciju za svoje radove pronalazi većinom na inostranom tržištu, pokušava da ponudi svojim sadašnjim, ali I budućim kupcima nešto što se ne može naći na svakome ćošku. Gledajući razne emisije za kreativce također dobiva neke ideje.

Kad su u pitanju planovi za budućnost Ajla je istakla kako ne voli previše da razmišlja o budućnosti. Trudi se da iskoristi svaki mogući Slobodan trenutak na pravi način. Ono što priželjkuje I čemu se nada da će postati još uspješnija u svom poslu. Naravno dosta se tu rađa ideja za neke nove proizvode, ali ono što se Ajla nada da će postići je taj neki “poseban” LiLuxuries proizvod koji će biti kruna njenog rada.

“Nikada nemojte odustati, bez obzira na negativne komentare ostalih. Trudite se da ostvarite svoje snove, jer je to vaše pravo, a trud nikada nije uzaludan, uvijek se na kraju isplati. Nemojte se sramiti onoga što volite i onoga što radite. Ništa nije nemoguće, samo je potrebno mnogo rada i truda kako bi se to ostvarilo. Najbitnije od svega je da ne gubite vjeru u sebe i da ne odustajete, jer to nije nikakvo rješenje”, poručila je ova naša mlada kreativka čije radove možete pogledati na njenom Instagram profilu ili njenom Facebook profilu.