Objavljeno: 09/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Jelena, ima 33 godine, živi u malom mjestu u okolini grada Pančeva. Udata je i majka je dvije prekrasne djevojčice. Pored ljubavi prema porodici njena druga ljubav je ručni rad. Njena ljubav prema ručnom radu rodila se iz ideje da svojim djevojčicama napravi prve haljinice I ne hodajuće cipelice. Početak njenog stvaranja vezuje se za najljepši period njenog života, njenu trudnoću. Bavi se heklanjem. Hekla sve od stvari za djecu, za odrasle, do modnih detalja, traka za kosu, gumica, šalova i kapa.
“Želela sam sama da napravim stvari koje će moja djevojčica nositi po rođenju. Kada sam u trudnoći došla na ideju da uradim stvari za moju bebu koja dolazi na svet ni slutila nisam da će sve stići do ovog danas. Nakon što sam uradila prve stvari, haljinice i nehodajuće cipelice svako ko je došao u posetu od mama, drugarica i rodbine nije mogao da ne primeti heklane haljinice, kapice i cipelice. Bili su zaista oduševljeni. Kasnije je sve to preraslo u nešto više “, objašnjava nam Jelena i dodaje kako se konkretno opredijelila za ručno rađene torbe.
Od tad Jeleni počinju pristizati narudžbe od žena koje su trebale tek da postanu mame, ali i od onih koji su već imali djecu. Počele su i bake da traže lijepe i unikatne stvari za svoje unuke i tako je sve preraslo u nešto više.
Nakon što je rodila i svoju drugu djevojčicu donijela je odluku da krene sa ručnom izradom torbi. Za njih se odlučila jer su one stvarno poseban unikatan rad koji svaka žena želi da ima u svom ormaru i po mogućnosti više njih.
“Kada su u pitanju ručno rađene torbe svaka je unikat. Mogu napraviti torbu koju niko neće imati sem vas. I to je suština mog posla. Uživam u svakoj kreaciji jer je svaka lepa na svoj način. Svaka je posebna”, za naš portal kazala je Jelena te dodala da je kreativan rad zaista ono što nju ispunjava i čini je sretnom, smirenom, i zadovoljnom
Kada je počela da stvara kaže kako nije imala pojma da će se posao ovako lijepo razvijati i da ću imati toliko uspeha u njemu. Danas se može pohvaliti time da samostalno drži kurs heklanja za početnike, ali I one koji imaju neko predznanje samo ih treba dodatno podučiti čarima heklanja.
Počevši od stvari koje je radila za svoju djecu, djecu iz okoline došla je do toga da za kratko vrijeme svoje proizvode šalje širom zemlje.
“Osećaj kada otvorite novo tržište i kada jedna moja ručno rađena torba ode na drugi kraj sveta je neopisiv. Kada jedna ode , posle toga odu još dve. Onda ste sigurni da je ono što radite pun pogodak i da ste na pravom putu. Kada uz to još budete traženi da naučite nekog ovom zanatu, sreći nema kraja. Sve sto se deli to se umnožava”, s ushićenjem opisuje nam Jelena.
Za svoj brend je istakla da je prepoznatljiv po jedinstvenom dizajnu, unikatnim torbama, kvalitetu i imenu. Ime Jeleninog brenda je “victoria_bags”. Sam naziv brenda Victoria bags je nastao po imenu njene starije kćerkice koja se zove Viktorija. Kad je riječ o asortimanu možemo reći da tu svaka žena može pronaći torbu za sebe, Od manjih i većih elegantnih i praktičnih , do takozvanih “shopper” torbi. Način rada je najviše po narudžbi I svi modeli koje možemo vidjeti na Jeleninim stranicama su želje njenih kupaca.
Njoj lično su najbolje, a ujedno i najdraže torbe su torbe rađene od visoko kvalitetnog makrame konca. Krasi ih kako kaže kvalitet i prelijep dizajn.
Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Prvo mesto zauzima kvalitet izrade i to je ujedno i najvažnija stvar, jer velika većina žena koja dođe u kontakt sa torbom koju uradim nije mogla da joj odoli da ne kupi. Druga važna stvar je kvalitet materijala i sam dizajn. Sve ostalo zavisi od kupca boja, veličina i izgled.
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Prvo u dogovoru sa kupcem osmislimo dizajn, boju, opredelimo se za materijal i detalje. Onda se pristupa izradi. Izrada traje po nekoliko dana nekad i više u zavisnosti od modela. Kada završim model radim slike i napravim video. Prosledim kupcu. Kad kupac oceni, pakujem i šaljem proizvod.
Jelenina najveća inspiracija je što radi jedinstveni. Svaka kolekcija koja iziđe iz njene radionice ima neki svoj pečat. Unikati je motivišu i inspirišu.
“Jednostavno nema kraja, kada uradim jedan model pomislim da ne može bolje i lepše, a onda svaki sledeći bude lepši i bolji. To su čari ovog posla”, ispričala nam je ova kreativka te dodala kako na poslovnom planu očekuje da otvori još par suradnji van zemlje, očekuje više interesenata za njen kurs heklanja s kojima želi ispisati puno divnih priča I ostvariti nove uspjehe.
Dosadašnje uspjehe u svom radu na koje se Jelena osvrnula su:
1.Otvaranje par tržišta van zemlje
2.Uspjeh njenih polaznica kursa koji drži jer velika većina njih sad ima svoje male biznise.
3.Učestvovanje na humanitarnim akcijama.
Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Posao koji radite iz ljubavi vam nije teško da radite i dok radite uživate u njemu. Kada radiš posao koji voliš ispunjena si, srećan i zadovoljan. Iznad svega raspolažeš svojim vremenom. Radiš od kuće bez šefa i radnog vremena. Mislim da je to pun pogodak.
Jelenine radove možete pogledati na Instagram stranici i na Facebook stranici.

Leave a Comment