Objavljeno: 30/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

Imala je siguran posao u poznatoj telekomunikacionoj firmi, koji je zbog bolesti  napustila. Da bih skrenula misli, upisala je kurs šivenja, misleći – zlu ne trebalo. I tako su nastale Raskošne Mašne, od kojih danas lijepo zarađuje. Njeno ime je Bobana Končar iz Banja Luke, a njene  mašne i ukrasi već su postali brend i krase frizure dama širom Balkana.
Prve mašnice i ukrase nosila je njena kćerka, a uz podršku supruga se pozabavila i reklamom, što je odmah dalo rezultate. Tako su stigle i prve narudžbe.
Za naš portal ova divna prije svega dama pa tek onda kreativka Bonana je s nama podijelila svoju priču
“Moje ime je Končar Bobana rođena sam Prijedorčanka, udata i majka jedne divne Elene. Ekonomista sam po struci, ali zadnjih 5 godina, sva moja pažnja je usmjerena na “Raskošnu mašnu” koja je moj veliki ponos. Naime, kreativnost je nešto čime sam se bavila i kao tinejđerka, ali tek u 30-tima zbog otkrivene bolesti, život okrećem za 360′ i posvećujem je jednoj potpuno drugoj sferi života.
Po preporuci ljekara, da bih trebala da imam neki hobi, ovaj poziv je bio logičan, ali uspjeh i sve ono što slijedi nikako nisam mogla predvidjeti. Moj cilj je bio da, pošto nisam više mogla da radim posao koji sam do tad radila u struci, zaradim sebi dovoljno da bih mogla da podmirim mjesečne troškove za lijekove…tako je i počelo
“Raskošna mašna” se bazira na kreiranju, šivenju i dizajniranju modnih dodataka za žene. Vremenom se moj asortiman proširio, samopouzdanje poraslo, a  zahvaljujući mojim vjernim divnim damama riječ o Raskošnoj mašni se pročula. Tako da sam odlučila da to podignem na neki malo ozbiljniji nivo, sa pojedinim stručnjacima smislila logo i izgled stranica, pronalazila razne webinare, seminare itd. kako bih naučila što više o ovoj grani posla i unaprijedila svoj rad na čemu rad i dan danas.
RM u ponudi ima rajfove, gumice, broševe, trake za kosu, mašne za kosu,..svaki proizvod je unikatan za sebe i ponuda je zaista raznovrsna. Moj omiljeni komad nakita lične izrade su broševi koji se najduže rade, ali zato nose i poseban dašak glamura. Sve se radi po narudžbi i želji kupca koji pokazuju samo neke od prednosti naručivanja proizvoda i saradnje sa kreativcima. Nakon dogovora, pristupa se izradi, finalnim konsultacijama sa klijentom prije slanja, slikanje i dostava.
Naravno,trendovi su ti koji se zbog aktuelnih boja i oblika trebaju pratiti, ali to kod mene ne igra glavnu ulogu, više se vodim činjenicom da se trendovi ne trebaju slijepo pratiti nego svoja lična osobnost i izražaj.
Najveća inspiracija dolazi najčešće u toku rada ili pravljenja neke od narudžbi ili nabavkom nekog novog repromaterijala. Svo vrijeme se motaju nove misli i kakav bi rajf ili broš bio u kombinovan sa ovim ili onim..dakle rad je igra i zabava.
Kad govorimo o planovima i očekivanjima, ja mogu reči samo da nemam neka velika i neralna očekivanja, apsolutno sam zadovoljna svime postignutim do sad ali, malo više sluha i podrške opštinskih vlasti za sve nas koji se bavimo ovim poslom, ne bi bilo na odmet.
S obzirom kojim užirbanim tempom sada svi neminovno živimo, svakom bih predložila da se posveti nečemu što iskreno voli i od srca radi. Bilo da je slikanje, pjevanje, plivanje, planinarenje,….pronađjite pola sata za nešto gdje se istinski možete posvetiti sebi. To nije sebično nego prijeko potrebno i potrebno Vašem mentalnom zdravlju”.
Bobanine radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Leave a Comment