Objavljeno: 05/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Bliži se rođendan dragoj osobi, godišnjica braka, ili jednostavno želite da iznenadite nekoga ko vam je srcu drag?
Ponestalo Vam je ideja šta kupiti ?
Mi vam nudimo rješenje. Zavirite na Facebook stranicu sigurni smo da čete tu pronaći unikatan, zanimljiv i što je najvažnije kvalitetan poklon.
Iza ove stranice stoji tridesetdvogodišnji Dejan Ninković iz Nove Topole. Dejan je po zanimanju tehničar za obradu drveta. Radi kao CNC operater, ali kad dođem kući s posla najradije ulazi u svoju radionicu gdje izrađuje razne unikatne stvari i poklone od drveta za bilo koju priliku. Dok radi u svojoj radioni i pravi radove on se odmara i uživa u svakom detalju izrade, ali i krajnjem proizvodu koji dobije.
Kod Dejana u radionici možemo pronaći mnogo toga, a između ostalog tu su: razni setovi s čašicama i flašama, stalci i sandučići za butelje sa vinom…i još zaista mnogo toga što kupci požele Dejan im ispuni. Tekstove i posvete na drvetu također ručno ispisuje pirografijom.
“Za izradu predmeta od drveta sam se slučajno odlučio iz ljubavi prema drvetu. U početku je sve ovo bio samo hobi te sam dosta toga poklanjao prijateljima i rodbini. Na nagovor mog brata počeo sam ono što napravim objavljivati na društvenim mrežama. Nakon objave nekih napravljenih radova uvidio sam da je interesovanje za iste jako veliko te odlučujem da napravim svoju Facebook, ali i Instagram stranicu”, objašnjava nam Dejan svoj put od hobija do biznisa.
Na samom početku svog rada ističe kako je pravio jednostavne, ali i slatke stvari koje je viđao na internetu, usavršavajući se za šta je bilo potrebno vrijeme osjetio je da treba početi izrađivati nešto teže i komplikovanije. Takvo nešto mu nije bilo teško jer su zahtjevi njegovih kupaca dosta utjecali na to. Kupci su dolazili sa raznim idejama za izradu poklona za njima drage osobe ili neke posebne događaje. Tako su u Dejanovoj radionici malo po malo nastajali mnogobrojni unikatni pokloni koji teško da se mogu naći negdje drugo.
Danas za Dejanove radove postoji mnogo interesenata širom BIH, ali i drugih zemalja. Nažalost Dejan još nema adekvatnu mogućnost slanja svojih radova van granica BiH pa interesantni za njegove radove koji se nalaze van BIH često ostanu razočarani jer ne mogu dobiti željeni proizvod.
Za ono što izlazi iz njegove kućne radionice Dejan kaže da je prepoznatljivo po tome što je to zaista sve ručno rađeno, unikatno i iznad svega kvalitetno.
Kad smo Dejana pitali da li bi mogao izdvojiti neki svoj rad kao omiljeni, rekao je da je to zaista jako teško jer svaki rad je poseban na svoj način i ima svoju priču, ali da baš ako mora izdvojiti neki onda je to kamion sa prikolicom, a u prikolici se nalazi stalak sa flašom.
“Što se tiče načina rada s kupcima tu se uvek trudim da napravim sve onako kako kupci žele i za priliku za koju im treba. Kad se ljudi jave i traže poklon za neku priliku, a ne znaju ni sami što bi, pretežno ih pitam koja je prilika u pitanju, pokušam saznati nešto o osobi kojoj je poklon namijenjen. Tako su nastali razni stalci za lovce, ribolovce, konobare kuvare,šofere kamiona…” , ispričao je svoj način rada Dejan te dodaje kao strogo pazi da sve svoje kupce ispoštuje i sa rokovima isporuke kako bi im pokloni stigli na vrijeme.
Najveća inspiracija u njegovom radu su kako kaže zadovoljni kupci koji mu pružaju izuzetno povjerenje u izradi njihovih poklona, a samim tim se i on se trudi da njima svaki put predstavi nešto novo, nešto komplikovaniji.
“USPEH U RADU SE POSTIŽE ONDA KADA NE ZNAŠ DA LI JE TO ŠTO RADIŠ POSAO ILI IGRA”, poručio je na kraju ovaj kreativac iz Nove Topole, a njegove radove možete pogledati na Facebook stranici Unikatni pokloni od drveta kao i na Instagramu.

Leave a Comment