Objavljeno: 19/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Melisa Šišić dolazi iz malenog, ali srčanog gradića u Tuzlanskom kantonu, Živinice. Bačelor trener sporta i web dizajner za sebe kaže da je vedra, energična, borac za pravdu, za bolji život, čist zrak i čiste rijeke, sportista, umjetnica, plesačica. Voli da piše, crta, čita, plete. Kao svoje dvije najveće ljubavi izdvaja crtanje i pletenje. Aktivno stoji iza dva brenda “CozyCare” radi se o ručno pletenim dekicama za bebe i odrasle, u ponudi osim toga možemo pronaći kape i pape. A drugi brend nosi naziv “WOW portreti”, a riječ je o realističnim portretima i karikaturama, slikama na platnu te raznim zidnim dekoracijama.

Melisa svoj dodir sa kreativnim svijetom opisuje na sljedeći način:” Kreativnom radu sam se uvijek vraćala, poseban mir i spokoj probudim izražavanjem kreativnosti. U osnovnoj školi sam manje pažnje posvećivala likovnoj kulturi, dok u srednjoj školi na časovima dizajna sam uspijevala da se posvetim i pokažem samoj sebi da mogu napraviti zanimljive radove”.

Ono što je zaista važno istaknuti u Melisinom radu je to da svaki njenproizvod ima dušu. Za portrete važi da su unikatni, dugovječni i sa dušom. A za pletenine se zaista može reći da su to jedinstveni i neuobičajeni proizvodi, lagani, topli, vedri i mekani.

Kad govorimo o inspiraciji Melisa je istakla da inspiracija nije nešto što se može kupiti ili naručiti, to je nešto što dolazi uz žubor potoka, uz cvrkut ptice, uz ritam muzike, uz kockicu čokolade, uz graju djece. Jednostavno dođe kad se najmanje nadaš. I onda kad dođe prihvatiš se posla.

Ono što danas radi i njeguje počela je da radi iz ljubavi. Svaki njen rad za nju je njen uspjeh. Mišljenja je kako ne postoji mali uspjeh u životu. Jer u vremenu kojem živimo uspjeh je imati i osmijeh na licu, Istakla je također kako svaki završeni rad za nju pričinjava ogromnu radost i zadovoljstvo. Te je izuzetno sretna i ponosna da od onog što sa svojih deset prstiju napravi uspjeva i lijepo zaraditi.

Kroz razgovor nam je odala da najviše uživa u crtanju  beba kao i portreta koji sadrže više portreta tj. lica sastavljeni iz nekoliko fotografija. Obično su to porodični portreti te kao takvi oni našu Melisu obaviju nostalgijom, prosto ju kako kaže raznježe. Gotovo uvijek dok radi takve portrete zamišlja rekacije osobe kojoj se sprema taj poklon.

Ako ste od onih koji vole pletene stvari Melisine radove možete pogledati na njenoj facebook stranici “CozyCare”, a ako ste ljubitelji portreta onda posjetite stranicu “WOWPortreti”.

WOW Portreti
CozyCare

Leave a Comment