Objavljeno: 26/05/2022 Objavio: admin omentari: 0

Aleksandra Kosić dolazi iz Banja Luke. Za sebe kaže da je sanjar, zaljubljena u svaki novi dan. Ponosna vlasnica brenda Zanat kreativni studio. Mama troje djece koja su njena inspiracija i pokretačka snaga. Bavi se izradom stvari za bebe i djecu.
„Brend Zanat kreativni studio se bavi izradom stvari za bebe i djecu. Naš program je veoma raznolik jer izrađujemo unikatne proizvode koje prilagođavamo potrebama naših kupaca. Sve je krenulo od šatora i ljulja za djecu ali danas u ponudi imamo mnogo toga“, objašnjava Aleksandra koja ističe kako je u našoj zemlji jako teško doći do posla.

“Ja nisam neko ko čeka da se stvari same dese, odlučujem da sama stvorim priliku. Prije nego što sam se zvanično odlučila da hobi pretvorim u posao, izrađivala sam stvari za svoju djecu i prijatelje. Na tržištu je jako malo izbora ako želite nešto malo drugačije od standardnog, a onda tu nastupamo mi”, kazala nam je Aleksandra.

U prvim momentima svog rada jedna je od rijetkih koja je zaista očekivala uspjeh i vjerovala u plodove svog velikog truda, rada i zalaganja. Kvaliteta proizvoda ovog brenda je nešto gdje ne prave kompromis. O kvalitetu mogu potvrditi i mnogi kupci koji se više puta vračaju da naruče ističući kako je sve puno ljepše uživo nego na slikama.

Minky dekice sa vezom imena su nešto što definitivno čini prepoznatljivim ovaj brend. Osim njih u svojoj šarolikoj ponudi imaju sve vrste posteljina za bebe i djecu, ogradicama, platnene šatore i ljulje sa raznim aplikacijama kao i podloge za igru. Unazad dvije godine mašinski vez je dodatno upotpunio njihovu proizvodnju tako da su tu i bodići i majice sa vezom, kapice, trakice, suknjice od tila koje uz odgovarajući vezeni bodi oduzimaju dah.

“Posebno uživam u momentima kada plasiram novi proizvod, jeste da bude turbulentno ali to volim“, odaje Banjalučanka.

Svoje proizvode opisuje kao kvalitetni, unikatni u koje je utkano puno ljubavi i pažnje.

POSTUPAK OD NARUDŽBE DO PRODAJE
Kako imamo samo online prodaju, kupci me kontaktiraju preko društvenih mreža, Vibera ili pozivom. Tada slijedi precizno dogovaranje detalja narudžbe, posebnih želja, boja, dezena… Sve to upisujem u evidenciju i uvrštavam u planove izrade, usklađujem sa ostalim narudžbama… Često se desi da su stvari hitne pa se radi do dugo u noć, ali kada volite ono što radite …
Kada dobijem fotografije mojih malih mušterija kako uživaju u našim proizvodima i riječi zadovoljstva roditelja, sav umor ima smisla.

Najveća inspiracija su joj sva djeca ovog svijeta. Kroz razna druženja i razgovore sa roditeljima, kupcima dobiva ideje za nove proizvode. Često i sami kupci zatraže nešto što do tada nije radila i iz toga se izrodi nešto novo i zanimljivo. Osluškuje želje i dorađuje ih vlastitom kreativnošću.

U nekom narednom period posebnu pažnju planira posvetiti plasiranju novog proizvoda, tu-tu suknjica, koje su savršene za nadolazeće toplije dane. Za ovu godinu također joj je u planu i izrada web stranice koja će i kupcima, a i njoj olakšati naručivanje, a i cjelokupni asortiman će biti bolje vidljiv.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
U današnje vrijeme je sačuvati zdravu i stabilnu porodicu najveći uspjeh. Imati podršku partnera i zajedno koračati ka istom cilju. Raditi posao koji voliš i od njega ostvarivati lijepe prihode je po meni uspjeh. Sretna sam tu gdje jesam, sa ljudima koji me okružuju, poslom koji radim.

Prilikom izrade svojih proizvoda Aleksandra ističe kako osjeća neku vrstu adrenalina i uzbuđenja ali I razmišlja hoće li sve ispasti kako želi. Njena poruka za sve naše pratioce ke da se ne uspoređuju s drugima, da traže sebe i svoj put, da rade na sebi. Istakla je posebno da kod ručnog rada uspjeh ne dolazi preko noći te da je potrebno mnogo rada, edukacija reklamiranja i ljubavi prema ručnom radu.
Radovi od Aleksandre mogu pogledati na Facebook i Instagram stranicama.

Leave a Comment