Objavljeno: 12/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Jovana Vujičić (30) iz Dervente, po zanimanju je medicinski tehničar, ali nezaposlena. Majka je dvije prekrasne djevojčice. Već oko godinu I po dana stoji iza brenda “MomDesign” i bavi se izradom  personalizovanih poklona za sve uzraste i povode. Od poklona za novorođenčad do poklona za penzionere.

Šta to možemo pronaći u momDesign-u pročitat ćete u Jovaninoj priči koju je poslala za naš portal.

“Moje ime je Jovana, imam 30 godina, supruga sam i mama dvije djevojčice po zanimanju sam medicinski tehničar, ali trenutno nezaposlena. Ja sam mali „hendmejder“ pravim personalizovane poklone za sve uzraste i povode. Od poklona za novorođenčad do poklona za penzionere.

Moj mali biznis sam započela prošle godine, tada sam bila kod kuće sa malom bebom, korona nas je sve „zatvorila“ i prvo sam počela sa dekicama od mega vune, napravila sam je za svoju bebu pa se tu rodila ideja da bi mogla da objavim na instagramu da vidim da li bi se nekom svidjela, kako će ljudi da reaguju? Kada su počele da pristižu pozitivne reakcije to mi je bio vjetar u leđa. Tada sam razgovarala i sa kolegicom koja živi u inostranstvu i ona mi je rekla kako bi mogla da radim i personalizovane ramove. Zaista su postali dosta traženi, ali sam proces nabavke materijala i sam početak izrade istih je bio težak s obzirom da materijal nabavljam iz Njemačke, da ne rade isporuku za BIH i ostale „birokratske“ zavrzlame. Kako je moja beba rasla imala sam potrebu da čuvam neke sitnice i uspomene. Za stariju ćerkicu sam to radila u običnu kutiju, sada sam već imala ideju za nešto ljepše, dugotrajnije, a personalizovano . Tako je nastala i prva kutija uspomena pa druga i moram da priznam da pored personalizovanih ramova kutije su također dosta tražene. Jako sam ponosna na činjenicu da jedna mama može da napravi nešto što je traženo u svim EX YU zemljama. S obzirom da imam dvije djevojčice i da starija ima 6 godina osluškujem šta bi to bilo zanimljivo da dobije za rođendan, tako je nastalo mini maus ogledalo, ogledalo za princeze, visinometar…

U početku sve ovo sam vidjela kao moj dodatni posao u kojem ću imati vremena malo za sebe, jer zaista dok izrađujem svaki poručeni proizvod uživam u tome. Ali danas je to preraslo u puno više od dodatnog posla i ponosna sam na činjenicu da jedna mama može da napravi nešto što je traženo, što je potrebno svima u svim EX YU zemljama.

Sve ovo što radim radim sa puno ljubavi i mislim da se to vidi na svakom proizvodu. Svaki proizvod se radi po želji kupca, trudim se da sve želje ispunim i 99% proizvoda je personalizovano, unikatno. Ne postoje dva 100% ista proizvoda. Pored personalizovanih ramova koje sam već spomenula tu su i kutije uspomena koje radim u tri dimenzije, ogledalo mini i ogledalo za princeze, personalizovani sat, visinometar, kasice, porodični ramovi, kutije

za igračke… Trudim se da mogu da ponudim poklon za sve prilike, rođendan, rođenje bebe, vjenčanje,

odlazak u penziju, poklon za porodicu.

O ovome što radim ne volim sama pričati niti opisivati isto. Najviše volim da drugi pričaju o meni i mojim proizvoima, jedino što ja mogu reći da su to unikatni pokloni rađeni sa puno ljubavi.

Sam proces ovakvih proizvoda u biti I nije komplikovan. Ono što je najvažnije je komunikacija sa kupcem i osluškivanje njihovih želja. Ja lično volim da dobijem što više informacija o željenom proizvodu.

IZRADA RAMA

Konkretno kada se radi personalizovani ram, kupac bira boju slova, podlogu da li želi fotografiju bebe u ramu. Kada imam sve što mi je potrebno od podataka tada pripremim smjesu za slova, brojeve i ostale figurice, kada se osuši sve tada slažem na podlogu i lijepim. Potom ide pakovanje i slanje. Trudim se da svi proizvodi imaju potrebnu ambalažu kako bi kad primite paket već tako mogli da ga poklonite.

Kad je riječ o inspiraciji koja je svakom kreativcu potrebna, ja s ponosom mogu reći da su mi najveća inspiracija moje djevojčice, te osluškujuči njihove želje i potrebe uvijek negdje na umu imam neki novi proizvod.

Također ono što je važno istaći je to da svi proizvodi koje do sad imam u ponudi nisu u istom vremenu „pušteni“ u prodaju.

U nekom narednom periodu planiram u asortiman ubaciti još dva proizvoda na kojima radim, ali još nisu spremni za prodaju i također planiram poraditi na tome da se za moj brend “momDesing” pročuje nadaleko.

Za ovih godinu I po dana mog rada mogu se pohvaliti da imam stotine zadovoljnih kupaca te njih desetine koji su stalne mušterije koje se iznova vraćaju po moje personalizovane poklone. Srećna sam i puno mi je srce što znam da neko kome je namjenjen poklon će dobiti uspomenu za cijeli život bez obzira o kom poklonu se radi.

Moj rad možete pratiti na instagramu @momdesign10 i na facebook profilu MomDesign Jovana.

Leave a Comment