Objavljeno: 04/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Ideje za poklon trebaju biti individualne i posebne kako bi poklon uopće imao smisla. Kada nekoga dugo poznajete zaista je teško i dalje biti inovativan u poklonima. Ako Vam je dosta uobičajenih poklona koje uvijek poklanjate za rođendane, godišnjice, vjenčanja ili neke druge prigode te za promjenu, voljenim osobama želite pokloniti nešto značajno, posebno i jedinstveno, vrijeme je da Vam otkrijemo brend koji nudi baš ono što tražite!

Emina Krdžalić (24), živi u Sarajevu. Završila je Ekonomski fakultet u Sarajevu i bachelor je  menadžmenta. Bavi se izradom tabli, podmetača, satova, kutija za nakit, izradom nakita, tespiha, pletenjem fluffy dekica, izradom natpisa sa okvirom A4 formata, dekupaž.

Šta nam je to još Emina ispričala o sebi, o nastanku njenog biznisa, planovima za neke buduće dane možete pročitati u nastavku.

Recite nam nešto o sebi!

Ja sam Emina Krdžalić. Imam 24 godine. Živim u Sarajevu. Završila sam Ekonomski fakultet u Sarajevu i bachelor sam menadžmenta.

Čime se bavite?

Trenutno se bavim  ručnim radom ( izrada tabli, podmetača, satova, kutija za nakit), izradom nakita, tespiha, pletenjem fluffy dekica, izrada natpisa sa okvirom A4 formata, dekupaž.

Zašto baš kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Ideja za kreativni rad se javila kada sam trebala nekom nešto pokloniti. Htjela sam da bude nešto unikatno. Gledajući ponude drugih došla sam na ideju da sama nešto napravim. Prvi radovi su bili izrada natpisa, a potom smo se proširili na drvene proizvode. U svemu ovome najviše mi je pomogao moj suprug Enver. Zajednički smo smišljali ideje i šta bi mogli novo ponuditi. Onda je došla ideja za nakit gdje se trudimo ponuditi nešto drugačije.

U momentu kada ste krenuli s ovim poslom da li ste imali ideju da će sve to prerasti u biznis?

Iskreno nisam se nadala jer je to ipak trebala biti ideja za jedan poklon, a danas smo mi ti koji nudimo ideje za poklone.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Naš brend “Pokloni E&E” je prepoznatljiv po ručnom radu i raznovrsnoj ponudom. Proizvode koje čitaoci mogu pronaći su ručno rađene table, podmetači, satovi, kutije za nakit, dječije kutije, raznovrsni nakit.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?

Svaki proizvod ima svoju vrijednost i posebnu čar. Visoka kvaliteta i pristupačna cijena je glavna odlika naših proizvoda.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?

Kada primimo narudžbu prvo se dogovorimo sa kupcem vezano za veličinu, boju i detalje. Nakon toga pristupamo izradi. Nakon što završimo, proizvod slikamo i šaljemo kupcu za finalnu potvrdu. Ako je sve u redu tek onda šaljemo proizvod.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu i kako se pripremate za nove kolekcije?

Najveća inspiracija mi je ljubav prema ručnom radu. Nekako kao da sam u tome pronašla nešto što me odmara i čini sretnom.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Nadam se da će što više ljudi čuti za nas i naručiti naše proizvode i biti zadovoljni uslugom, a mi planiramo ponuditi još više  proizvoda visokog kvaliteta.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?

Veoma je bitno prilikom izrade ručno rađenih proizvoda da osjećate smirenost i da vas to čini sretnim jer upravo ovakvi proizvodi nastaju iz ljubavi.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

Pomekad i najmanje odluke mogu vam  zauvijek promjeniti život.

Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?

Naše radove možete pogledati na Facebook stranici i Instagram profilu.

Leave a Comment