Objavljeno: 17/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

Džana Kadrić (23), po zanimanju hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji, a ujedno i medicinska sestra-tehničar. Dolazi iz jednog malog mjesta u blizini Kladanja. Svoje slobodno vrijeme ova dvadesettrogodišnjakinja ispunjava izrađujući unikatne poklone. Ovim hobijem se bavi malo više od godinu dana, a u njenoj kreativnoj radionici mogu se pronaći razni pokloni za sve generacije. Intervju koji smo uradili s Džanom vam donosimo u cjelosti.

Recite nam nešto o sebi!

Moje ime je Džana Kadrić, 23-godišnjakinja, po zanimanju hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji, a ujedno i medicinska sestra-tehničar. Dolazim iz jednog malog mjesta u blizini opštine Kladanj. Svoje slobodno vrijeme ispunjavam izrađujući kreativne poklone. Ovim hobijem se bavim malo više od godinu dana, a u mojoj kreativnoj radionici mogu se pronaći razni zanimljivi proizvodi.

Čime se bavite – kojom kreativnošću ?

Bavim se izradom unikatnih poklona. U mojoj radionici se nalaze razni proizvodi kao što su mede od preko 300 ružica, torte od slatkiša, vezice za bebe, narukvice za parove.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Na ideju o izradi ovih proizvoda došla sam vrlo spontano, u trenutku sam pomislila da je to odličan način da iskoristim svoje slobodno vrijeme i zaradim džeparac te sam ubrzo sam počela sa radom.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?

Svako od nas o nečemu mašta, ali ja kao i većina drugih kreativaca ni pomisliti nisam mogla da ću postići neki “wao uspjeh”, kao što sam već napisala sve je počelo itekako spontano..

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Na samom početku rada sam počela izrađivati mede od ruža, te sam na taj način nekako “zapečatila” svoju kreativnost koja je još ostala prepoznatljiva upravo po tom proizvodu.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni? 

Asortiman proizvoda je raznolik. Moj omiljeni proizvod je “medo od ruža”, za pravljenje istog ostavim najmanje 3h.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli? 

Rekla bih da su to unikatni pokloni, koji traju vječno i koji su rađeni s mnogo ljubavi.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave? 

Nakon što dobijem narudžbu uvijek se konsultujem s kupcem oko izgleda, te kupim potreban materijal i krenem s pravljenjem. Kada sve završim, nalazim se s klijentom i predam narudžbu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije? 

Najveća inspiracija u radu je ta da negdje u posvjesti imam kako ću nekome uljepšati dan!

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Očekujem da ću uvesti još dosta prizvoda te da ću proširiti posao.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove? 

Svaka narudžba me iznimno raduje i gura naprijed da svoj rad usavršavam i da ostvarim želje svojih klijenata. Stalno uvodim nove proizvode u svoju ponudu, osluškujem želje klijenata i prema tome se orijentišem. Pozitivne reakcije i poruke zahvalnosti su ono što je najljepše u ovom poslu, a to je znati da ste nekome pomogli da dragoj osobi uljepša dan i donese osmijeh na lice.

Na kraju razgovra Džanina poruka za sve nas je glasila: “Nikad ne odustajte od svog cilja”, a njene radove možete naći na facebook profilu: Kreativni kutak te na instagramu: @kreativnii_kutaak.

Leave a Comment