Objavljeno: 13/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ako želite da pokažete nekome koliko vam je stalo, koliko ljubavi i pažnje možete da pružite, odaberite unikatan poklon, poklon koji ima vašu priču. Ideje možete pogledati na Facebook profilu “Laura Pokloni” i Instagram profilu @laura_pokloni. Iza ova dva profila stoji Laura Čizmo koja se već neko vrijeme bavi izradom poklona od slatkiša i drugim kreativnim idejama za poklone. Poklone možete naručiti i ako živite van granica Bosne i Hercegovine. Cijena i sadržaj su po vašem izboru.
Laura je za naš portal poslala priču koju Vam mi u cijelosti donosimo.
“Moje ime je Laura Čizmo.Rođena sam u Zenici.Po zanimanju sam medicinska sestra/tehničar. Srednju Medicinsku školu završila sam u Zenici. Po završetku školovanja,odmah sam dobila posao u struci. To je značilo da sa svojih samo 19 godina spakujem kofere i preselim se u Bugojno gdje i danas živim i radim. Zbog toga imam običaj reći da je pola moga srca u Zenici a pola u Bugojnu.
Upravo posao medicinske sestre me je motivirao da pokušam naći put do nečijeg srca, duše ,da pokušam staviti osmijeh na svako lice i bar na tren otjerati tugu, bol i sve one negativne emocije.Dugo sam razmišljala na koji način mogu to da uradim. Ideju za ove poklone dao mi je moj sin.On je bio moj vjetar u leđa i neko ko me je pokrenuo.
U početku nisam vjerovala da će se desiti nešto posebno. Prvi pokloni koje sam napravila sada mi izgledaju pomalo smiješni.Vremenom sam uviđala nedostatke i nastojala da to popravim.Željela sam da za svakog napravim nešto novo,posebno.Tako da je iz te želje nastalo more ideja. Počela sam se igrati, praviti auta, instrumente, motore, šankove, torte na spratove ,satove, nargile i razne druge ideje sprovoditi u djelo.
Ti pokloni su moj bijeg od stvarnosti koja nas okružuje a mnogo je negativnih stvari. Ja sam samo mali sanjar , želim bajke i sretne završetke. Mislim da sam poprilično uspjela u tome jer u širokom asortimanu onog što nudim svako može pronaći nešto što je specifično za osobu kojoj je poklon namijenjen.Moje pravilo je da nikada ne pravim potpuno isto jer svi smo mi posebni na svoj način pa tako i pokloni trebaju da pričaju našu priču.
Moja najveća inspiracija su osmijesi koje izazivaju mali znakovi pažnje. Ima li išta ljepše nego vidjeti osmijeh i radost na nečijem licu. Dakle pozitivna energija je moja inspiracija.
Što se priprema tiče tu nema ništa posebno. S radom krenem uz pokoju informaciju o osobi za koju pravim poklon i to mi je osnovna priprema.
Kad me pitaju vezano za poslovni uspjeh ja sam volim kazati kako sam već premašila svoja očekivanja. Svaki dan dobijem masu pozitivnih komentara. Za mnoge je ovo nešto novo, slatko, neobično a meni dodatni vjetar u leđa. Narudžbe konstantno pristižu i svakoj se podjednako radujem. Ovdje bih izdvojila dvije ljubavne priče. Obje su započele poklonom iznenađenja za zaruke a završile sklapanjem braka. Jednom od ti parova sam čak pravila i cjelokupnu dekoraciju za svadbu.
Ono što osjećam dok pravim poklone riječima je teško opisati,ushićenje,radost, ljubav i sve to naravno radim slušajući muziku. Zaplešem vrlo često jer u životu i u svemu što radimo treba uživati a ja istinski uživam”
Ako i Vi poželite da Laurini radovi budu dio bitnog događaja vas i vaših najdražih slobodno bacite oko na profil i sigurni smo da ćete pronaći nešto za vas.

Leave a Comment