Objavljeno: 18/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

Irma Barčić ima 23 godine i dolazi iz okoline Kalesije. Irma je student treće godine na Ekonomskom fakultetu u Tuzli. Irma za sebe kaže da je jako kreativna osoba, a bavi se izradom torbi od raznih materijala: bisera, kristala, 3D cvjetića, pamuka i slično, kao i nosiljki za bebe. Kao svoj najveći uspjeh istakla je činjenicu da je ipak odlučila da ostane u BiH i pokuša se ostvariti na svom terenu. Mi vam sa sigurnošću možemo reći da je Irma to zaista i uspjela.
Iako je tek na početku svog kreativnog rada Irma ističe kako je i više nego zadovoljna svojim radom i onim što je do sad postigla. Iza nje su godina dana borbe, učenja, usavršavanja, ali ova mlada kreativka smatra da toga nikad dosta te i danas dan aktivno ući i usavršavati svoj ručni rad.
“Željela sam imati ” nešto svoje “, a zahvaljujući situaciji gdje živimo, nisam uspjela naći posao. Došla sam na ideju da se bavim ručnim radom, te sam postepeno učila (skoro godinu dana). Naporno vježbala, učila i usavršavala svoj rad. To je sa sobom nosilo mnogo suza, odricanja i borbe, ali svaki trud se na kraju i ispali. Prije godinu dana nisam mogla ni zamisliti da ću danas svoju ponudu proizvoda dovesti do ovog broja”, ispričala nam je ova mlada kreativka na početku.

Irmin asortiman ručnih radova je raznovrstan tako da u njenoj ponudi možemo pronaći torbe od kristala, bisera/perli, pamuka i ostalih tkanina, po mjeri i želji kupca, zatim nosiljke za bebe u raznim modelima i bojama.

Za svoje proizvode Irma kaže da su rađeni s velikom ljubavlju, da je u njih uloženo mnoga truda kako bi se ispoštovale sve želje i potrebe kupaca, te nam odala da nju najviše raduje izrada nosiljki za bebe.

“Bebe su najljepši najslađi kupci. Naprosto uživam raditi njihove slatke kutke”, kazala je Irmina te dodala kako bi iz svoje ponude kao nešto posebno mogla izdvojiti biserne torbe za mladenke.

Izrada ovih torbi od Irme iziskuje mnogo truda, pažnje i ljubavi jer svaka mladenka treba da bude do maksimuma ispoštovana na svoj poseban dan.

Irmine proizvode osim 100%tne unikatnosti odlikuje i vrhunski kvalitet, izdržljivost, Irmina preciznost u izradi. Irmina najveća inspiracije je kako ona kaže kreativnost. Ona posebna crta u njoj koja joj otvara široke vidike da svaki put stvori nešto novo, ne isto ili slično kao prethodno. Također veliku inspiraciju pronalazi prateći modne trendove svjetskih scena i kao takve ih donosi na naše prodajno područje.

Način predstavljanja i same prodaje je online. Na Irminom Facebook profilu ona objavljuje svoje radove te je putem istih možete kontaktirati i naručiti željeni artikl, Svi proizvodi se prilagođavaju željama kupaca. Rok izrade je do 10 dana, te isti dostavlja na kućnu adresu brzom poštom, ili lično, ukoliko je područje Tuzle, Živinica i Kalesije.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujem da ozvaničim svoj brend, te se proširim i na ostala tržišta.
Naravno, i da uvedem još mnogo noviteta za svoje klijente.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Nikada ne odustajte od onog što volite. Trud i rad na sebi se uvijek isplati.

Irmine radove možete naći na njenom Facebook profilu.

Leave a Comment