Objavljeno: 14/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Selma Sedlarević Smailbegović, rođena u Visokom 1984 godine, godine poznate kao godina Olimpijskih igara. Po zanimanju je Ekonomista – Marketing menadžer i Digital Marketing menadžer. Stekla je petnaestogodišnje radno iskustvo kao radnik u nabavi, prodaji i računovodstvu. Supruga je i majka dva sina. Bavi se izradom dekorativnih predmeta dekupaž tehnikom, a odnedavno i laserskim rezanjem i graviranjem.

Njen put u svijet kreativaca započeo je kad je bila na porodiljnom odsustvu. Pretražujući i pregledavajući video snimke na youtube „naletjela“ je na par video snimaka o dekupaž tehnici. Ta vrsta kreativnosti ju je zainteresirala te je počela sve više i više da istražuje o tome. Kad je bila sigurna da zna dovoljno odvažila se na izradu predmeta. Ti prvi izrađeni predmeti su bili dobro prihvaćeni i zapaženi od strane okoline te se Selma odlučuje posvetiti tome, raditi radove po narudžbama i prodavati.

Nakon završetka porodiljskog odsustva na svom tadašnjem poslu daje otkaz i započinje privatni biznis. Registrovala je svoj mali obrt pod nazivom Tradicionalni obrt “Kreativni Pokloni”. I tako je njena priča krenula u ozbiljnijem smjeru. Na početku svoje priče nije ni slutila da će ostvariti uspjeh koji danas ima, ali nam je odala da nikad nije krila želju da uspije u svom poslu. Istakla je kako je još dug put ispred nje ali se ne boji se posla. Ima želju i motivaciju tako da uspjeh sigurno neće izostati.

Kad govorimo o brendu “Kreativni Pokloni” možemo reći da je prepoznatljivi po unikatnim, modernim I jako zanimljivim radovima. Selma nam je odala kako voli da iskače s idejama I da se trudi da bude drugačija od ostalih.

Asortiman “Kreativni Pokloni”je raznovrstan. Nude se radovi rađeni dekupaž tehnikom, lasersko rezanje i graviranje, kožne pokućnice, nakit I etikete od kože. Selma nam je odala kako ona lično nema omiljeni asortiman. Svi su joj kako kaže podjednako dragi jer je u ponudu ubacila upravo ono sto njoj odgovara da radi.  

Kad pričamo o izborima kupaca koji su joj i najveća inspiracija Selma je istakla kako najviše narudžbe prima za setove za prvo šišanje, ukrasne ploče za kuću, setove table i podmetači, rahle I kutije za Kur’an, kožne papuče i pape i nakit od kože. Za novu kolekciju se priprema osluškujući potrebe kupaca, ali prateći i aktuelne trendove.

Nije od onih koji vole planirati te smatra kako ni jedan plan nije siguran da bi se moglo planirati dugoročno. Kao najveće uspjehe istakla je kao prvo uspjeh da nešto što se zove ručni rad i što je vrlo malo cijenjeno kod nas podigne na ovakav nivo kakav ima njen brend. Uspjeh su joj i sve edukacije koje je prošla na polju digitalnog marketinga koje su joj omogućile da samostalan napravi svoju web stranicu i vodi sve društvene mreže. A najnoviji uspjeh u skorije vrijeme joj je kupovina cnc laser mašine koja će joj omogućiti dalji razvoj.

Za kraj razgovora Selma je poslala jednu predivnu poruku:“Cijenite sebe i svoje znanje, a uspjeh će doći marljivim I poštenim radom. Ništa ne može preko noći. Ne odustajte”!

Sva pitanja vezana za Selmine radove možete joj postaviti slanjem email-a, popunjavanjem kontakt forme na web stranici ili pisanjem na Facebook i Instagram stranici. Nakon prijema vaše narudžbe ili upita javit će vam se u najkraćem roku i odgovoriti na vaša pitanja. Sve narudžbe šalje brzom poštom osim u slučaju da ste blizu pa želite lično preuzeti naručeni proizvod. Selma je na facebooku, instagramu i webstranici.

Leave a Comment