Objavljeno: 29/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Šejla Isabegović (20) dolazi nam iz Živinica. Šejla je djevojka koja je od svog rođenja u invalidskim kolicima, ali to je nije spriječilo da ostvari zapažene rezultate na mnogim poljima. Završila je osnovnu, ali i srednju Mašinsku školu sa odličnim uspjehom te planira sljedeće godine upisati i fakultet u Sarajevu ili Tuzli. Članica je u udruženjima za osobe sa invaliditetom na području gradova Živinica i Tuzle. Danas se bavi poslom za koji kaže da joj je omiljeni a to je izrada ručnih radova. Konkretno bavi se izradom vezica za dude za naše i vaše mališane, izradom običnih narukvica i narukvica sa imenima za djecu i za odrasle koje mogu biti u raznim bojama, izradom cvijeća, ruža ili buketića po želji.
Za svoje proizvode istakla je da su prepoznatljivi po tome što ih izrađuje od jako kvalitetnog materijala koji je jako čvrst, ali i lagan za korištenje.
Kad je riječ o asortimanu za njega možemo kazati da je jako šarolik te vam odati kako Šejla vrijedno radi na njegovom proširenju, a njen omiljeni proizvod su vezice za dude.
Šejla je za naš portal kazala kako su njena najveća inspiracija i motivacija za rad njena porodica koja joj pruža neizmjernu podršku.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Pa odlučila sam da se bavim ručnim radovima iz tog razloga što sam dugo razmišljala čime da se bavim i onda sam jednostavno došla na ideju da bi mi baš ovi ručni radovi koje sada radim nekako baš išli od ruke i tako je i bilo. Razvojni put mog rada je počeo nekako lagano, tako što sam gledala razne prezentacije o tim ručnim radovima koje ja sada izrađujem i sama sam došla na ideju da bih i ja mogla to izrađivati i da bih to moglo biti lijepo i korisno.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Iskrena da Vam budem kao i uvijek kada sam počinjala da se bavim ovim poslom imala sam svoje samopouzdanje i vjeru u sebe da ću postići velike uspjehe i mnogo lijepe stvari u ovom poslu jer sam znala koliko mogu da se trudim i koliko želim da uspijem u ovom poslu i prije svega znala sam kakve su moje sposobnosti u tom momentu i hvala Bogu na svemu ja sam uspjela u svom poslu i više nego što sam i sama očekivala da će baš tako biti.
Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Pa ovako što se tiče mojih proizvoda mogu vam reći da su moji proizvodi jako lijepi i prihvatljivi za upotrebu. Izrađujem ih sa puno ljubavi i emocija sa puno uloženog truda i rada. Cijene su povoljne i pristupačne svima.
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Kada se odlučite šta vam se sviđa od mojih proizvoda i želite da to poručite javite se meni na Facebooku ili Instagramu i dogovorimo se oko narudžbe i dostave lično preuzimanje je u Živinicama i Tuzli i u ostale gradove šaljem poštom.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Pa na poslovnom planu u narednih godinu dana očekujem puno više uspjeha sreće te dobrih rezultata, što više prodatih proizvoda i zadovoljnih kupaca.
Kad smo Šejlu pitali da li nam može opisati ono što osjeća prilikom izrade radova ona je istakla kako je takve osjećaje jako teško opisati te da se to jednostavno treba osjetiti. Jer kako kaže poseban je osjećaj raditi posao koji volite i za koji znate da će usrećiti i druge.
Za kraj razgovora od Šejle smo dobili jednu prelijepu poruku koja glasi: “Ako se u nedoumici s čime da se počnete baviti neka vaša odluka bude izrada ručnih radova jer je ovo zaista prelijep posao i možete u ovom poslu da nižete velike uspjehe”, a njene radove možete pogledati na njenom Facebook profilu i Instagram profilu.

Leave a Comment