Objavljeno: 27/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Amina Mumić (20) doalzi nam iz mjesta Gornje Dubrave, opština Živinice. Završila je Turističko-ugostiteljsku školu u Tuzli smijer Turistički tehničar. U pokušaju pronalaska posla, uvijek je priželjkivala da ima posao koji će raditi za sebe, i ta želja joj se i ostvarila. Amina se bavi izradom personalizovanih poklona za svaku prigodu.
Za svoje personalizovane poklone kaže da su prepoznatljivi po preciznoj izradi, pažnji, vremenu i ljubavi koju im posvećuje prilikom izrade.
U ponudi ima razne vrste narukvica ( od nizanih perli, pletene narukvice, narukvice od konca, narukvice od lanca.) Kutije sa slatkišima, torte od slatkiša, personalizirani posteri, personalizirani pokloni za novorođenče, kutije sa slikama i još mnogo toga.
Najveća inspiracija Amini je svaki zadovoljni kupac, jer kako kaže ako kupac nije zadovoljan onda posao neće ići u pozitivnom smjeru.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Odluka za ovaj posao je došla iz snažne želje za radom i kreativnošću. Na početku, od te prve objave na stranici i tih nekih 2 do 3 lajka na objavama, razmišljala sam da li ću ja uspjeti da se ” probijem ” do nekih vodećih stranica za ručni rad. Nisam razmišljala o odustajanju, to mi nikada u životu nije bila opcija, željela sam samo da idem naprijed i da ostvarim svoj željeni cilj. Za nekih 6 do 7 mjeseci moja stranica je došla do velikog broja posjeta i pratitelja, što je meni stvorilo još veću volju, želju i pažnju da nastavim svoje želje.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Moji radovi izmame osmijeh na lice, i predstavljaju nešto što će da traje zauvijek i ostaje jedna prelijepa uspomena, posto je većina radova personaliziranog tipa.

Koji Vaš proizvod je vama lično omiljeni?
Svi proizvodi su mi omiljeni jer znam da sam u njih uložila ljubav, trud, rad i vrijeme, ali ako baš moram da izdvojim jedan omiljeni neka to bude torta od slatkiša

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Kod mene je način rada je jednostavan kada znaš šta treba da odradiš. Većinom je to javljanje kupca putem neke od društvenih mreža i iznošenjem svojih želja ili traženja pomoći od mene kako bi pokon bio što savršeni. Nakon što se dogovorimo oko svega ( narudžbe zapisujem u rokovnik jer se zna desiti da ima par istih narudžbi) ide izrada narudžbe. Poslije izrade narudžbe ide fotografisanje i video kako bi se vidjeo svaki detalj. Ako je kuoac zadovoljan, pakujemo i šaljemo na adresu ako je blizu onda lično preuzimanje.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Najveći uspjeh je kada vidite da vam stigne poruka od kupca da je proizvod prelijep ili od sada uvijek naručujem od tebe. To je uspjeh i znaš da si uspio izmamiti osmijeh.
Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
U ovoj godini se nadam još većoj potražnji za moje proizvode i da ću uspjeti da osnujem nešto veće za izradu ručni radova.

“Na početku može biti teško, jer nije lako steći povjerenje kupaca, ali kvaliteta i originalnost su uvijek popularni. Ne bojte se stvarati, budite drugačiji od drugih i sigurno ćete pronaći svoje kupce”, poručila je na kraju Amina, a vi ako želite obradovati vaše najdraže nekim personalizovanim poklonom javite se Amini na njen Instagram profil.

Leave a Comment