Objavljeno: 10/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

Zada Šaljić dolazi nam iz Sarajeva, Rođena je 03.09. 1995., ima 27 godina. Trenutno pohađa fakultet u Kiseljaku, zdravstvene studije, sanitarni inženjering. Kad je riječ o kreativnom radu Zada se već dvije godine aktivno bavi izradom personalizirani postera,pozivnica za vjenčanja, table dobrodošlice, raspored sjedenja gostiju, i još mnogo toga što je potrebno za jedno vjenčanje. Zada je odnedavno sa svojom kolegicom formirala tim za organiziranje vjenčanja, djevojačkih večeri i rođendana pod nazivom “KALEM DEKOR”. Ono što je interesantno tim kalem dekor je tim djevojaka koje su pod maramom.
Ideja da uopšte zaplovi u kreativni svijet desila se u vrijeme pandemije korona virusa kad je Zada ostala bez posla. Ostajući bez posla odjednom se stvorio višak slobodnog vremena kog je trebalo ispuniti. Naime Zada to svoje slobodno vrijeme odlučuje iskoristiti na koristan način. Dugo je razmišljala i istraživala ono u čemu bi pronašla sebe te je došla na ideju da pokrene svoj mali biznis pod imenom “PAPER DESIGN” koji je na početku bio vezan za izradu personalizovanih postera.
Učeći istraživajući širila je svoje vidike i polako uvodila nove oblike posla i nove proizvode. Tako da danas u njenoj ponudi osim postera možemo pronaći pozivnice na papiru, na stalku, plastičnom staklu i mnogo toga drugog što možemo vidjeti na njenoj Instagram stranici.
Krenula je od nule, bilo je tu i uspona i padova, ali Zada nije odustajala. U svom naumu i svom cilju još od samih početaka ova mlada kreativka je znala što i kako želi. Vjerovala je u sebe, samoj sebi je postavila cilj šta sve želi da stekne, ak je zacrtala i to gdje se kao kreativac vidi za 5 godina.
Njen rad počinje od komunikacije s klijentima, tako da im prilikom komunikacije dozvoli da kažu kakve želju imaju za dezen, kao i za tekst. Tada ide priprema u programu za dizajniranje, nekako organizuje svoje vrijeme, pošto pored ovog posla radi kao administrator za unos podataka na engleskom jeziku. Pri završetku postera ili ako je u pitanju pozivnice, šalje u pdf klijentu kako bi se dogovorili da li treba nešto dodati, izbaciti. Kada se s obje strane uvidi da je s tehničke strane uredu, šalje se za printanje. Poslije printanja pakuje u ukrasni papir uvijek sa dekorativnim trakicama te šalje na dostavu – lično ili putem pošte.
Njen najveći uspjeh je kako kaže kad su njene mladenke zadovoljne onim što je ona za njih uradila. Do sad su se zaista kako kaže nizale samo pozitivne kritike na njen rad.
U nekom narednom periodu istakla je kako bih željela da otvori svoj studio pod imenom paper design studio onda naravno da “kalem dekor”postane poznata organizacija. Osnivajući “kalem dekor” ove dvije kolegice sa svojim timom htjele su da ljudima približe i pokažu kako je Islam jedna predivna vjera koja ne osporava djevojke, žene pod maramom da rade, da pokažu svoju kreativnosti i talenat
“OPIS POSTERA”
Posteri su moji prvi radovi, to je ono po čemu sam prepoznatljiva, a za njih mogu samo reći da su to inspirativni posteri koje bi svako poželio u svom domu.
Pretražite našu ponudu i odaberite savršen poster za vas ili jednostavno poklon iznenađenja za najmilije
“ORGANIZACIJA VJENČANJA”
Za organizaciju za vjenčanja – Prepustite stres i brigu oko organizacije vaših događaja iskusnom kalem dekor timu.

Šta je Vaša najveća inspiracija?
Što se tiče inspiracije, upornost igra jako veliku ulogu. Inače sam po karakteru jako uporna osoba. Uvijek pronađem načina da svojim mladenkama kao i ostalima ponudom unikatne radove.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Smatram da svaki posao koji radimo, trebamo raditi sa mnogo pažnje, truda, žrtve. Svaki rad koji sam do sada radila, rađen je s mnogo pažnje, vremena, truda i odricanja. Ono što želim postići je da moji radovi odišu, da mirišu na optimizam, na unikatnost.

Za kraj razgovora Zada je svim kreativcima poručila da nikad i nikako ne odustaju od svojih snova i ciljeva. Istakla je kako je svaki san moguće ostvariti ako vjerujemo u sebe, ali i u Boga. Na nama je kako kaže da se trudimo radimo i istinski predamo onome što volimo raditi, a uspjeh će svakako doći.
“Samo takvim stavom jednog dana ćemo biti ponosne na onu malu djevojčicu koja je imala velike snove od kojih nije odustala”, zaključila je na kraju razgovora ova kreativna Sarajka.

Leave a Comment