Objavljeno: 09/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
Amela Prnjavorac art from love by amela dekupaz mandiranje crtanje keramika tanjiri poklon ideje

Amela Prnjavorac (37)  iz Tešnja po zanimanju je prof. Bosanskog jezika i knjževnosti u Gimnaziji Tešanj već 13 godina. Amela se već 2 godine bavi tačkastim crtanjem na keramici. Uz to za potrebe kupaca kako nam Amela ističe uradi i neki dekupaž.

Svoj talenat i svoju upornost je iskoristila i osmislila biznis plan koji je na putu da se uspješno realizuje, a to je otvaranje vlastite radnje.

“Moje interesovanje za ovo počelo je u vrijeme korone. Naime u julu dobila kao rođendanski poklon šolju mandala od radnje kolegice i ta izrada me oduševila, naprosto sam se zaljubila. Pokušala sam sama uraditi isto te mi je to postala mala opsesija”. – Amela nam je ukratko ispričala kako je zapravo počela njena priča o crtanju.

Ameli su veliku podršku u njenim zamislima pružili njeni ukućani ali i okolina, a svoju motivaciju je kako ona kaže pronašla u ljubavi prema crtanju i otkrila nam kako je crtanje njena prva ljubav te da je prvobitno željela to I studirati.

“Motivaciju sam pronašla u ljubav prema crtanju. To sam prvobitno htjela i studirati tako da s ovim sam ostvarila sve snove”.

Amelini radovi se mogu vidjeti na njenoj Facebook stranici i Instagramu ”Art from Love by Amela”, a od 1.10.2021.g .ćete njene radove moći pogledati i kupiti u njenoj radnji u Tešnju, stari dio grada, čaršija. Radnja pod imenom “Art from Love”.

Recite nam nešto o sebi!

Ja sam Amela Prnjavorac, imam 37 g. rođena, odrasla i živim u Tešnju. Po zanimanju sam prof.Bosanskog jezika i knjževnosti u Gimnaziji Tešanj već 13 godina. Udata sam i majka troje djece.

Ćime se bavite – kojom kreativnošcu ?

Prvenstveno se bavim crtanjem na keramici, tanjuri, šolje, čajnici, tacne na drvetu i dekupažom ali mnogo manje. Dekupaž je bio potreba kupaca uz šoljice.

Moj rad je često mandala i preovladava tačkanje u krug.

Ukratko nam ispričajte priču o tome kako je počelo Vaše intersovanje za kreativnost ?

Moje interesovanje za ovo počelo je u vrijeme korone. Naime u julu sam dobila kao rođendanski poklon šolju mandala od radne kolegice i ta izrada me oduševila, naprosto sam se zaljubila. Pokušala sam sama uraditi isto te mi je to postala mala opsesija.

Kako Vaši ukučani i Vaša okolina reaguje na Vaš rad?

Moji ukućani su velika moja podrška i okolina je super prihvatila nešto novo u našem gradu .

Da li je ovo što radite samo hobi ili ste pak razvili biznis?

Sve ovo je krenulo kao hobi, ali ubrzo sam napravila stranicu na Facebook i krenule su prve narudžbe.

Ko ili što je bila Vaša najveća motivacija da se počnete baviti kreativnim radom?

Motivaciju sam pronašla u ljubav prema crtanju. To sam prvobitno htjela i studirati tako da s ovim sam ostvarila sve snove.

Studij koji sam završila također volim i radim sa osmijehom, a sada je i moja prva ljubav crtanje našla svoj prostor u mom životu i to me jako usrećuje.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

U narednom periodu planiram otvaranje svoje lijepe radnje. Tako će mojim sugrađanima i kupcima biti lakše da već gotove proizvode mogu pogledati uživo i odmah kupiti. To će biti moja mala oaza mira .

Koja je Vaša najveća poslovana greška i šta ste iz nje naučili?

Poslovna greška, pa nema ih mnogo ali desila se jednom velika porudžba i dio mi je plaćen robu sam poslala ostatak novca nisam dobila. Inače nemam nekih ružnih stvari za spomenuti, inače su kupci zadovoljni, a ja uvijek naglasim u slučaju da nisam ispunila njihova očekivanja robu mogu vratiti i ja njima vraćam njihov  novac.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?

Što se tiče osjećaja kada crtam to je MIR. Ma koliko bila umorna, kada počnem crtati ja se odmorim I smirim dok to radim .

Šta Vam je blio najteže u početnom periodu i kako ste to prevazišli?

Početak, ne mogu navesti težinu jer je ovo krenulo iz zabave i ljubavi. Možda samo nemogućnost kupovine alata za tačkanje tj.mandale u BiH, ali prijatelji iz inostranstva su se ponudili pomoći i to mi je mnogo značilo a i olakšalo rad.

Navedite pet svojih karakternih osobina?

Pet mojih osobina… emotivna, uporna, sanjar, radiša i kretivna.

 Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?

Moji radovi se mogu vidjeti na mojoj stranici Facebook i Instagramu ”Art from Love by Amela”, a od 1.10.2021.g .će se moji radovi moći vidjeti i kupiti u mojoj radnji u Tešnju, stari dio grada, čaršija, radnja pod imenom “Art from Love”.

Početna stranica » OD POKLONA DO BIZNISA

Leave a Comment