Objavljeno: 09/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Edina Hodžić ima 31 godinu, rodom je iz Željeznog polja. Završila je medresu Medresa “Osman ef. Redžović“.  Udata je i majka je tri prekrasne djevojčice. Edina se bavi izradom stolnjaka od perli te izradom kutija i korpica od eva pjene. Trenutno sa porodicom živi u Ostrožcu gdje njen muž obnaša funkciju imama.

Edina je svoj talenat i svoju maštovitost u sebi otkrila još u vrijeme dok je bila djevojčica. Pravila je razne stvarčice, naročito nakit za sebe i svoje drugarice.

Udajom i zasnivanjem porodice Edina kao I svaka mlada žena I majka htjela je da svoje vrijeme posveti mužu I djeci, a sa druge strane imala je želju I volju da doprinese kućnom buđetu. Igrom slučaja, dok je listala i posjećivala stranice na facebooku vidjela je stolnjake od peril. Istraživala je i saznala postupak za izradu stolnjaka od perli.

Od tog dana nizanje perli postao je njen hobi koji je za relativno kratko vrijeme postao njen jedini posao.

Zbog prirode posla njenog muža par puta su mjenjali mjesto boravka, a radovi naše Edine gdje god su došli oduševljavali su mještanke tih mjesta. Čak je dvije žene podučila pravljenju ukrasa te one sad rade samostalno i također prodaju ukrase.

Prije pet godina napravila je i svoju stranicu pod nazivom “Ručni radovi Edina Hodžić“. Narudžbe su počele pristizati iz svih gradova BIH, a potom i drugih država. Svoju maštovitost i vještinu Edina je pretvorila u pravi  biznis.

U početku je bilo pomalo teško uslkaditi se sa potrebama njene porodice i posla, ali od početka u svemu što je radila Edina je imala ogromnu I nesebičnu podršku njenog muža što joj je dosta olakšavalo.

“Potrebna je dobra organizacija vremena, ali je još bitnija moja želja da se ovim bavim i zadovoljstvo koje mi pruža izrada ovih ručnih radova. Radno vrijeme nije određeno, pa dozvoljava i bavljenje drugim stvarima, što je veliki plus, obzirom da sam imam malu djecu”, kaže nam Edina

Osim stolnjaka od peril u ponudi Edinine radionice možete pronaći i kutije I korpice od eva pjene.

“Moji radovi, na sreću, postaju sve popularniji, stoga sljedeći put kada vam zatreba zanimljiv i unikatan poklon ili kada poželite da obradujete nekoga, posjetite moju stranicu “Ručni radovi Edina Hodžić” i tamo ćete pronaći sve što vam treba”, na kraju razgovora poručuje Edina.

Leave a Comment