Objavljeno: 09/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
nakita narukvice pokloni rodjendanski poklon unikatni nakit tiara kruna trbusni ples virtuelni kafic

Mnogo je sličnih, a opet toliko različitih i inspirativnih priča. Priča u kojima su ljudi ispričali i predstavili svoje životno-poslovne puteve. Danas vam donosimo jednu novu, zanimljivu priču. Priča govori o djevojci- srednjoškolki, koja nije dozvolila da je doba pandemije ulijeni i uspava kao većinu. Iskoristila je to vrijeme i zajedno sa svojom majkom kao najvećom podrškom, radi nešto korisno i zaradi sebi đeparac.

Cijeli intervju koji smo uradili sa našom Almom vam donosimo u cjelosti.

Recite nam nešto o sebi!

Zovem se Alma Ćehajić, imam 18 godina, dolazim iz Tešnja. Završni sam razred srednje škole Elektrotehničar energetike. Bavim se izradom ručno rađenog nakita u slobodno vrijeme.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Sa tim hobijem sam počela prije odprilike godinu i pol, desilo se sasvim slučajno kada je cijeli grad bio “mrtav” zbog Covida, tako da je to bila odlična zanimacija. Mogla sam sjediti satima i redati kristaliće, iako nisam znala ništa o tome. Polako sam krenula, više puta zastala, ali sam ipak uspjela. Najveća podrška u radu bila je majka, koja je ponekad znala i sama raditi sa mnom i tako smo ubijale dosadu.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?

Kada sam počinjala iskreno mislila sam da neću otići daleko, da će sve zaustaviti na nekim narukvicama i to će biti to, ali danas radim ono što mi je prvenstveno bio I cilj a to su krune.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

“Be special” je zasigurno prepoznatljiv po svojim ukrasima za ruke, koje nisam vidjela da se rade u BiH, te svojom unikatnošću koju pruža kod ostalih radova jer se prilagodjavaju osobama za koje su pravljene.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?

Što se tiče proizvoda radim od nekih najsitnijih stvari narukvica, naušnica, prstenja, ukrasa za ruke pa do kruna ili posebnih ukrasa za trbušne plesačice. Najdraži nakit mi je onaj koji radim za neku svečanu priliku, krune ili naušnice jer tu stvarno možete pustiti mašti na volju.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?

Što se tiče samog načina rada on je postepen, kada su upitanju narudžbe po želji gledam da prvo sa kupcem utvrdim što tačno želi i kako odprilike treba izgledati, zatim pravim neku skicu koju šaljem kupcu, ako kupac potvrdi da je oblik uredu, onda nastavljam dalje, ali tokom cjelog procesa kada za nešto nisam sigurna gledam da slikam, prosljedim kupcu, pitam da li na tom djelu želi izmjene i onda nastavim. Pakovanje je jednostavno, gledam da bude što bolje zaštićeno, nažalost još uvjek nemam nekog sopstvenog pakovanja jer mi veličina nakita varira, ukrasim sa par bombonica ,stavim adresu i spremno je za slanje.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Pronašla sam motivaciju da to radim gledajući djevojke koje su se razvile do toga da su prepoznatljiv brend. I dalje se zadivim njihovim radovima i želim nekada doći do toga “imena” koje one imaju. Također, veliku motivaciju u momentu izrade nekog nakita daje mi i muzika koju slušam u tom momentu, te sama djevojka za koju radim.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

                 Ja svojim posebnim uspjehom smatram  to što sam od obične perlane narukvice došla do savršenog skladnog nakita za svaku ženu. Nadam da ću do slijedeće godine imati puno veći pristup materijalu i puno više trikova u rukavu, da sve bude brzo gotovo.

Šta očekujete na poslovnom planu u narednih godinu dana ?

U narednoj godini očekujem da će naziv “be_special” biti popularniji, te da ću s nekih jednostavnih radova preći na još komplikovanije, koji će stvarno oduzeti dah.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?

Dok pravim radove imam osjećaj da udahnujem život u nešto, kao da stvaram malo biće i dajem mu dušu.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

Krenite malim, ali sigurnim koracima i nikada ne odustajte, jer jednom će se sve isplatiti.

Radove možete pogledati na facebook i instagram stranicama.

Leave a Comment