Objavljeno: 18/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Nejra Halilović (23), bavi se izradom više vrsta ručnih radova, pa u njenoj ponudi osim “MEDE OD RUŽA” možemo naći radove dekupaž, radove od satenske ruže, torte od slatkiša I epoxy radove. Najveća inspiracija su joj njene djevojčice, koje joj u svemu ovome daju snagu da ne posustaje i bude još bolja. Šta nam je to još Nejra otkrila o sebi i svom malom hobiju pročitajte u intervju koji smo radili s njom.

Recite nam nešto o sebi!

Ja sam Nejra Halilović ,imam 23 god ,majka dvoje maloljetne djece.

Čime se bavite – kojom kreativnošcu ?

Bavim se izradom ručnog rada tj. dekupaž tacne, podmetače, kutije, satove, satenske ruže, mede od ruža ,torte od slatkiša i epoxy radova.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Najbitnije u ovom poslu jeste da imate ljubavi u sebi. Posao moraš da voliš da bih uspio i ostvario svoje ciljeve. Prvo što sam počela da radim jeste ono što se meni sviđa i ono što me interesovalo, a to su mede od ruža. Odlučila sam se zbog svog interesa i interesa moje porodice tj. zarade. Prvo sam izradila medu sebi kao ukras pa sam ga objavila na društvene mreže ,potom su stizale pohvale kao i narudžbe za iste..

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?

Apsolutno nisam ni sanjala da ću od jednog mede doći do ideje da se proširi asortiman mog ručnog rada. Veoma sam sretna i zadovoljna svojom idejom do sad.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

 Poznati smo po tome što ne kopiramo tuđe radove nego izmišljamo svoje ideje. Pored već spomenutih meda, u ponudi imamo dekupaž tacne i podmetače, satove, kutije, puffy dekice.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste nam kazali o njima ?

Moja stranica se bavi Izradom unikatnih poklona. Svaki proizvod je dio duše i osjećanja prenesen u stvaranje. Tako su i moji radovi rađeni. Sve što imam u ponudi rađeno je iz čiste ljubavi i želje.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?

Za neke proizvode je potrebno određeno vrijeme za izradu. Radimo po narudžbi, a ono što imamo odmah dostupno naglasimo. Slanje se vrši brzom poštom 10KM, lično preuzimanje Sarajevo, kao i premium narudžbom preko olx.ba.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Najveća inspiracija su mi moje djevojčice, koje mi u svemu ovome daju snagu da idem ka što većem cilju od moje same zamisli. Istraživanjem unapređujem samu sebe i svoje ideje za novu izradu nekog proizvoda.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Imam velika očekivanja što se tiče mog ručnog rada. Voljela bih da se moji radovi “pročuju” u čitavoj BiH.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?

Osjećam opuštenost, zadovoljstvo i mir. Sve ono što radim radim s ljubavlju i zadovoljstvom.

 Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

 Mogla bih pisati roman na osnovu ručnog rada, kao i poruke na isto, ali ono najvažnije je da budete sigurni u ono što radite, da ubacite ljubavi u sve to, pustite mašti na volju i rad izgleda vrhunski.

 Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?

 Imam fb stranicu Gift shop SAN.

Leave a Comment