Objavljeno: 19/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
najla kevric king design virtuelni kafic unikatni pokloni mali biznis

Slijedite svoje snove, bez osvrtanja na negativne komentare. Dajte svoj maksimum, posvetite se svemu što radite i rezultati će biti tu”.

Najla Kevrić

Najla Kevrić, (27) je rođena u Jablanici, a već 4 godine živi u najljepšem gradu na Neretvi, u Mostaru. Udata je I majka je dvije djevojčice. Najla je vlasnica K KING design radionice u kojoj stvara poklone za sve generacije.

K KING design radionica je radionica za lasersko rezanje i graviranje nemetala. Riječ je o kraljevstvu kreativnosti koje Najla vodi sa njenim mužem, a u ponudi imaju impresivan asortiman proizvoda. U K KING designu možete pronaći ukrasne, ali i izvanredno funkcionalne komade pokućstva i predmete za domaćinstvo, ali i one namijenjene djeci.

Kako je sve krenulo

Prvi Najlin dodir s kreativnošću bio je prije 6 godina kada je počela sa izradom nakita. Vremenom je, kako nam Najla govori, došlo do zasićenja tržišta pa je počela da traži I istražuje nove opcije za rad. Kako njen muž ima znanje iz poglavlja programiranja, a sama Najla je puna ideja i jako kreativna, odlučili su to spojiti u jednu cjelinu te tako započetii svoju porodičnu avanturu u svijetu kreativnosti. Kupili su CNC mašinu i tu je započelo potpuno novo poslovno poglavlje.

S obzirom da je K KING design osnovan u jeku pandemije, osim podrške jedno drugom Najla i njen muž  nisu imali više nikoga, a največu motivaciju su im davale i danas dan daju njihove prekrasne djevojčice.  Prvo urade najdivnije stvarčice za njih, pa se tek onda to plasira na tržište. “Imamo preko 100  različitih artikala. Kvalitet nam je na prvom mjestu i to kupci prepoznaju. Detalji su ti koji nas čine posebnim” – kaže nam između ostalog Najla.

Ono što je zaista specifično i fascinantno je to da je prodaja Najlinih proizvoda prvo išla prema gradovima širom države pa tek onda u gradu u kom Najla živi i radi sa svojom porodicom. Danas je prodaja njenih proizvoda rasprostranjena  širom svijeta, a Najla nam kroz smijeh kaze:” Kada ja ne mogu da putujem radi ove čitave situacije sa pandemijom, neka bar moji komadi uspješno obilaze svijet”.

Najponosnija sam na…

Kada smo Najlu pitali na što je ona to ponosna u svom životu, ona nam je rekla da je ponosna na 2 stvari a to su ono što su ona i njen muž postigli prvo na privatnom, a onda i na poslovnom planu kroz ogromnu međusobnu ljubav i podršku. “ U vezi smo bili 7 godina, sada je iza nas 6 godina braka, dvije curice i izgradili smo naš dom. Uskoro preseljavamo i to je definitivno naš najvrijedniji uspjeh. Uz njegovu potpuno podršku ostvarila sam se i na poslovnom planu. Što se tiče posla, ponosna sam na svaki komad koji izađe iz radionice. Od nekih amaterskih pokušaja na početku, sada sam došla do nivoa kada sam prezadovoljna svim što uradim. Svakodnevne poruke zahvalnosti i najiskreniji feedback su mi vjetar u leđa za sve nove projekte. Od prije par mjeseci sam ponosna vlasnica ovog biznisa, upisala sam se u knjigu malih obrtnika i sve je prešlo na neki ozbiljniji nivo poslovanja”, ističe Najla.

“Moji radni dani nemaju određeno radno vrijeme. Zbog obima posla ja radim što se kaže od jutra, do sutra. Trudim se da izbalansiram i privatni  I poslovni život kako se niko ne bi osjetio zapostavljenim”, dodaje Najla na kraju ragovora.

Radove Najle Kevrić možete pogledati na njenoj Facebook stranici i instagramu.

Leave a Comment