Objavljeno: 25/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Senada Bulut iz Kiseljaka. Nezaposlena nastavnica geogfrafije, majka I supruga. Sebe opisuje kao kreativnu osobu, prepuna nepresušne inspiracije. Volim sve vrste kreativnog rada te se istim bavi već dugi niz godina. Nove slike najviše voli da planira uz jutarnju kafu.

Senada ima vrlo neobičnu i zanimljivu priču, a istu je odlučila podijeliti s nama.

“Zovem se Senada Bulut, dolazim iz Kiseljaka. Po struci sam nastavnica geografije, nezaspolena. Kreativnim radom se bavim već dugi niz godina. U početku je to bilo šivenje, pletenje pa onda i dekupaž.

I prije, a i sad kada vidim neki predmet bilo da je to neka kutija, flaša ili komad namještaja, odmah imam ideju kako bi to moglo izgledati ljepše uz malo mašte i rada. Počela sam tako bojiti saksije, table i namještaj.

Nakon što sam sve isprobala sebe sam pronašla u slikanju. U početku kao i kod svakog početnika sve je to išlo malo teže, ali ljubav prema slikanju je učinila da s vremenom sve postane lakše.

Svaka žena voli urediti svoj životni prostor. Umjetničke slike na platnu na žalost si ne možemo svi priuštiti, tako da sam ja tražila neku podlogu koja bi bila jeftinija, a sa druge strane dekorativna kao i platno. Slike sam počela raditi na jednoj vrsti tvrdog stiropora koristeći akrilne boje. Rad na stiroporu je puno zahtjevnije jer je teško utopiti jednu boju u drugu.

Uglavnom radim slike iz jednog ili više dijelova. Motivi su različiti. Radim uglavnom cvijeće, apstrakcije, zidne natpise i kaligrafiju. Od svih motiva, motive kaligrafije sam najviše zavoljela i uživam da radim sliku na kojoj je kaligrafija.

Inspiraciju pronalazim svugdje oko sebe. Lahko pronalazim nove teme. Neke nove slike najviše volim da planiram uz jutarnju kafu. Pripremim četke, kistove i boje i počinjem s radom.

Volim izazove. Najviše se radujem novim temama, ali kupci su mi na prvom mjestu tako da jednu sliku znam raditi po više puta.

Moje radove možete pogledati na Facebook profilu Sena Da, na instagramu Sena.daa. Cijene slika su više nego prihvatljive. Cijenu formiram s obzirom na dimenziju i motiv slike. Slike šaljem brzom poštom širom BiH”.

Leave a Comment