Objavljeno: 18/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Mihaela Barbić ima 26 godina, dolazi iz Kiseljaka jednog malog gradića u BiH. Mihaela je po struci farmaceutski tehničar, ali ne radi u svojoj struci. Ponosna je supruga i mama petogodišnjeg dječaka koji su njena najveća podrška.
Za sebe kaže da je istinski zaljubljenik u sve vrste kreativnog rada i onog što ljudske ruke mogu napraviti. Posebno je raduju kreativni radovi koji stave osmijeh na lice kod onih najmlađih, naše dječice.
Mihaela se bavi izradom drvenih igračaka za najmlađe.
U svijet drveta, svijet igračaka uplovila je kako kaže sasvim spontano. Sinu je željela kupiti Montessori pametne ploče koje bi imale mnogo funkcija za njegov razvoj. Takvo nešto nažalost nije mogla pronaći nigdje u BIH. Put istraživanja doveo ju je van granica BiH gdje je pronašla igraču, ali naišla na problem uvoza, ali i plaćanja igračke jer je bila skupa.
Nakon dugog razmišljanja odlučila je kupiti potrebni materijal i uz pomoć njenog tate i muža izraditi tu ploču.
Nakon izrade ploče prve reakcije su Mihaelu ostavile bez teksta. Svi koji su je vidjeli bili su oduševljeni i tad nastaje nagovaranje da Mihaela krene sa izradom i prodajom takvih ploča.
Nakon malo nagovora njenih bližnjih odlučila je da napravi stranicu na Facebooku i objavi svoju prvu pametnu ploču. Za vrlo kratko vrijeme broj interesenata za ploču je rastao, a narudžbe su se nizale sve jedna za drugom.
“Svaka ploča koju bih napravila bila je bolja od prethodne. Tada sam shvatila da sam pronašla nešto u čemu uživam i čemu bi se željela u potpunosti posvetiti. Polako je iz hobija sve prelazilo u posao sa punim radnim vremenom”, s ponosom govori Mihaela i dodaje kako zaista nije očekivala da će postići ovakav uspjeh. Mislila je da će se pri završetku prve ploče avantura završiti. Na njenu radost nije bilo tako, potražnje za pločama su se nizale jedna za drugo.
Nakon ploča javila se potražnja za kockice, police, stolice i stolove za najmlađe. Osim njih u ponudi možemo naći i drvene konjiće, setove za razvoj motorike (penjalice i ljuljačke), kolica koja osim za čuvanje omiljenih igračaka služe i kao pomoć prilikom pravljenja prvih koraka, tanjuriće, držače za medalje, ogledala.
Nit nakon ovoliko godina rada Mihaela skromno kaže kako smatra da nije postigla neki ogroman uspjeh, ali isto tako ističe da je veliki uspjeh raditi ono što voliš i svakodnevno uživati u istom.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv?
Moj BEAVER ili kako ga od milja zovem dabrić prepoznatljiv je po ljubavi prema drvetu. U našoj ponudi nalaze se samo drveni proizvodi i trudimo se da u procesu proizvodnje sve bude ekološki prihvatljivo.

“Često se našalim kako na proizvode gledam kao na djecu i ne mogu nikada izabrati ono omiljeno. Svi proizvodi od prvog do zadnjeg imaju posebno mjesto u srcu jer zapravo samo moj suprug i ja znamo koliko truda i vremena je uloženo kako bi dobili savršen proizvod na kraju. Ipak ako moram birati nagradu omiljenog bi dobio posljednji proizvod kojeg smo napravili a to je drvena guralica koja izgledom podsjeća za kultnu Vespu”, kroz smijeh nam je ispričala Mihaela i odala koji joj je to zaista omiljeni proizvod iz njene radionice.
Proizvode iz Mihaeline radionice zaista ni sama ona, a ni mi ne nožemo opisati. Zajednički smo odlučili da je najbolje da odete na Mihaelinu Facebook stranicu. Mislimo da fotografije i snimci najbolje predstavljaju sve te proizvode.
“Dječja sreća i osmjesi prilikom korištenja proizvoda najveća su mi potvrda da ovo što radim ima i smisao i budućnost. Trudim se da svaki proizvod osim lijepog izgleda ima funkciju bitnu za dječji razvoj i nešto što će oplemeniti njegovo odrastanje”, kazala je za naš portal Mihaela te dodala kako proizvode pravi isključivo po narudžbi. Po zaprimanju narudžbe zapiše sve želje kupaca. Nakon što sa kupcem utemelji sve pojedinosti slijedi skiciranje, crtanje u programu, rezanje i priprema za obradu, obrada i farbanje.
Procesi obrade i farbanja su ti koji oduzimaju najviše vremena do posljednjeg procesa a to je sastavljanje i priprema za slanje. Proizvode šalju brzom poštom na adresu.
Mihaela kaže da ona i njen muž zaista imaju veliku privilegiju kad je u pitanju inspiracija, jer njihova najveća inspiracija raste pored njih. Gledajući svog sina kako se igra tim drvenim igračkama, ali i osluškujući kroz njegov rast i potrebe za nekom novom igračkom, novom drvenom stvarčicom za upotrebu je njihova najveća moguća inspiracija i motivacija.
“Kada osjetimo potrebu da trebamo osvježiti našu ponudu i ponuditi ljudima nešto novo tada nastane novi proizvod. Nikada ne forsiramo predstavljanje novih proizvoda ako mi nismo u potpunosti inspirirani na njihovu izradu”, odala je ova mlada kreativka.
Mihaelina najveća želja je da ima neki prostor, neku malu prodavnicu gdje će izložiti ono što ona i suprug rada. Smatra da bih se time postigla veća prodaja jer bi kupci lično mogli doći pogledati proizvod i uvjeriti se u kvalitetu.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa nama?
Definitivno ono što bi prvo izdvojila je suradnja sa brendom dječje hrane HIPP. Brend BEAVER imao je tu čast da bude dio HIPP kluba i da njihovi članovi imaju pogodnosti prilikom kupnje proizvoda iz naše ponude. Također izdvojila bih i sudjelovanje na jednom od najvećih sajmova u regiji, Mostarskom sajmu gospodarstva. Nedavno smo sudjelovali i na OREA ART MARKETU u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Sajam će se ponovno održati na jesen pa se nadam da ćemo ponovno biti dio ove sjajne ekipe i priče.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Jedina misao koja me prati prilikom izrade je da li će sve biti uredu i hoće li se proizvod svidjeti kupcima. Proces izrade je dosta dug i na mnogo detalja treba obratiti pažnju. Na kraju mi je samo najbitnije da bude kvalitetan i da znam da je stigao na adresu u stanju u kakvom je i isporučen.

Poruka koju je Mihaela posla za sve koji se već bave ili se tek žele upustiti u kreativni rad je:”Nikad ne odustajte. Pod ovim nebom ima mjesta za sve i svaki proizvod će naći svog kupca. Nekad je doista teško sve uskladiti, ali na kraju kada pogledate plodove svoga rada ne možete ne biti zadovoljni”.

Ako smo vas zainteresirali pričom o drvenim igračkama i drugim stvarčicama za vaše najmlađe posjetite Facebook stranicu, na Instagram profilu te na online platformi za prodaju rukotvorina OREA bazar.

Leave a Comment