Objavljeno: 19/01/2023 Objavio: admin omentari: 0

Rezija Stupar dolazi nam iz Zenice u kojoj je završila srednju medicinsku školu, smjer farmaceutski tehničar. Rezija je majka sam troje djece koja se bavi izradom predmeta od vune. Proizvode koji iziđu iz njene radionice opisuje kao jednostavne, udobne i korisne.
Rezija je svoju ljubav prema pletenju naslijedila još od svoje nene koja ju je u ranom djetinjstvu učila plesti i stvarati nove komade. Kako je vrijeme odmicalo Rezija je sama počela isprobavati razne oblike pletenja da bi se prije nekoliko godina susrela sa vrstom umjetne vune koja ju je zadivila svojom nježnošću i jednostavnošću pri korištenju. Odmah se odvažila da izradi prvu unikatnu dekicu za svoju bebu. Vidjevši kako je dobila predivan gotov proizvod od umjetne vune odlučila je nastaviti sa izradom i raznih drugih predmeta.
Na samom početku ručni rad je bio njen način da prikrati slobodno vrijeme i nije se nadala da će njeni proizvodi biti primijećeni te da će stići do Istanbula i Amerike.
Brend imena “Yarnie World” iza kog stoji ova uspješna kreativka Rezija prepoznatljiv je po unikatnim proizvodima od kojih se svaki razlikuje od onog prethodnog čak i ako su isti.
“Svaki par papa, iako rađen od iste vune sadrži detalj po kojem se razlikuje”, istakla je Rezija te dodala kako je asortiman njenih proizvoda raznolik pa tu pored papa možemo naći dekice, kardigane, rukavice, trakice za uši, zimske setove. Dekice i baby papice su ono što Rezija najradije radi.
Pored dekica i baby papica koje najradije radim, u ponudi imam pape raznih veličina i modela, kardigani, rukavice, trakice za uši, zimski setovi…
Rezijin rad se rad se isključivo zasniva na radu po narudžbi. Kupci su ti koji odabiru model, boju, veličinu, a Rezija se trudi da u što kraćem roku ispoštuje njihove želje.
Najveća inspiracija joj je sama pomisao na to da postoji neko kome se njen rad dopada kao i povratne poruke oduševljenih i zadovoljnih kupaca.
Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
S obzirom da se ovim bavim tek drugu godinu a u ljetnom periodu sam pravila pauzu zbog drugih obaveza bit će mi drago ako više ljudi bude imalo priliku upoznati se s mojim radom.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Svaka pozitivna reakcija za mene predstavlja veliki uspjeh s obzirom da je moja primarna obaveza majčinstvo.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok radim osjećam nevjerojatnu smirenost i opuštenost. Pletenje mi dođe kao antistres terapija a nakon što prodam urađeno osjećam se i veoma korisnom što mi diže samopouzdanje.

“Radite to što volite najbolje što znate i budite sigurni da se svaki trud na kraju isplati”, poručila je na kraju ova kreativna Zeničanka čije radove možete pogledati na njenoj Facebook grupi te Instagram profilu.

Leave a Comment