Objavljeno: 11/05/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ljiljana nam dolazi iz Mostara. Supruga je majka i baka. Stoji za brenda “Lily ružice Design “. U svom radu imala je i uspona i padova, ali nije odustala. Njena poruka za pratioce našeg portala je da uživaju u onom što vole raditi, da kad rade nešto da to rade s ljubavlju jer kako kaže tad nam se uložena ljubav duplo vrati.
“Zovem se Ljiljana Badalić . Živim u Mostaru gdje sam i rođena. Supruga sam i majka i baka 4 unučadi. Aktivno sam se u mladosti bavila sportom i uživala u slobodnim trenutcima druženja. Kasnije su došle obaveze kako na poslu tako i kući sa djecom .Nikad nisam razmišljala o kreativnom radu .Sve je došlo sasvim slučajno.
Ručnim radom sam se počela baviti prije 10 godina kad sam sasvim slučajno vidjela na kolegici jednu ružu. Zašto je ne probati napraviti rekla sam samoj sebi.
Na internetu sam potražila mogućnosti i načine izrade i odmah pokušala. Uništeni brojni materijali i isprženi prsti od silikonskog ljepila bili su moji počeci.
Iako sam i prevelik broj puta sam spržila na ljepilo i ubola na igle, imala žuljeve od makaza nisam odustala. Postojalo je ono nešto što me je vuklo dalje . Nakon svega kad ugledaš finalni proizvod diviš se samom sebi.
Što sam duže radila sve sam se više zaljubljivala u svoj rad. Radila sam ga sa guštom i posvetila sam se izradi nakita. Željela sam njegovati samo taj pravac tu se usavršavati. Sad i ja sama mogu uvidjeti ogromnu razliku između onog što sam radila nekad i onog što radim sad. Naravno za sve treba vremena. Godine rada i truda su iza mene, ali ja sam prezadovoljna .
Nisam nikad mislila da ću toliko dugo godina opstati raditi i stvarati i razmišljati šta novo da napravim. Sad svoje slobodno vrijeme nakon radnog vremena provodim u kući i uživam stvarajući svoje radove.
Prvi što sam uradila bili su cvjetići pa ogrlice od pamuka. Danas se sve to proširilo i danas kod mene u ponudi možete naći od velur kože, šal ogrlice, razne vrste narukvica, trakica, rajfovi sa cvjetovima. Nekad se sama čudim da sam toliko toga napravila . A to i nije lako treba nekad odvojiti i dva tri dana da se nešto napravi. Razne nijanse materijali gajtani dodatci sve se treba uklopiti u jednu efektnu cjelinu.
Svaki detalj je osmišljen i kompletno ručno rađen. Svaka latica na cvijetu božuru je obrađena ili pod svijećom urađena i onda šivana u jednu cjelinu.
Veliki broj kupaca koji mi se jave imaju neku svoju zamisao. U početku sam se znala namučiti da ispunim njihove zamisli, ali godine rada i truda su učinile da mi to danas ne predstavlja problem.
Ono što bih voljela istaći da su iza mog desetgodišnjeg rada brojni sajmovi koji su mi donijeli mnogo kupaca i dali vjetar u leđa”
Sad je već imam prepoznatljiv brand “Lily ružice Design”. Imam formiranu stranicu na Facebook-u i Instagramu. Posjećenost obje stranice je veoma velika, dobijem puno pozitivnih kritika i preporuka.
Kad vidim svoje radove na ženama dobijem još veću motivaciju za dalji radi. Jednim modnim detaljom upotpunjujem njihov look, a taj detalj sam radila srcem i dušom.
Smatram da samo trud i velika ljubav su rezultirali tome da se danas stvorio prepoznatljiv brend. Zadovoljstvo mi je što moji radovi putuju širom naše zemlje, ali i van granica naše zemlje.
Znam da je moj rad usrećio mnoge žene koji ih sa guštom nose a time je i moja sreća veća”

Radove ove kreativke možete vidjeti na njenoj Facebook stranici te Instagramu.

Leave a Comment