Objavljeno: 16/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Svaka žena, muškarac ili dijete vole poklone. Pokloni su sastavni dio našeg života i tu su da nam uljepšaju život, dan ili specijalni momenat u životu. Pokloni od slatkiša bude sjećanje na djetinjstvo.

Torte od slatkiša već neko vrijeme su hit! A kako i nebi bile… Jer, ko može odoljeti takvoj hrpi čokoladica?!

Zamislite tortu od kinder čokolade u obliku srca. Na jednom, dva ili tri sprata. Još kombinacija ukusa sa Raffaello kuglicama. Ima li šta ljepše?

Nikolina Topić ima 25 godina i dolazi iz Čelinca, malog mjesta u blizini Banja Luke. Po struci je diplomirani inženjer saobraćaja iz oblasti Telekomunikacija i poštanskog saobraćaja, ali trenutno ne radi posao u struci.

Za sebe kaže da pored toga što je kreativna, je i jako odgovorna, uporna i emotivna osoba.

Bavi sa izradom ruža od krep papira i tortica od slatkiša.

Za kreativan rad se odlučila još u vrijeme studija, prije 3 godine. Kada bi neko od prijatelja proslavljao rođendan njoj su prepuštali tu čast da smišlja i kreira poklone. Samim time je došla na ideju, što to ne bih radila i za druge ljude i tako sebi zaradila za džeparac.

„Jedno ljeto sam dugo vremena razmišljala čime bih se konkretno mogla baviti i tražeći ideje naišla sam na neki inostrani profil na instagramu i vidjela da se bavi izradom ruža i drugog cvijeća od krep papira. To mi se učinilo jako zanimljivim jer se još niko kod nas nije time bavio, kupila sam potreban materijal i pokušala napraviti slično pomoću tutorijala na You Tube-u. Na moje oduševljenje to je ispalo jako dobro i tada sam počela da razvijam čitav plan u svojoj glavi kako i šta dalje, te sam otvorila instagram profil koji se prvobitno zvao „Boom boom flowers“. Međutim zbog obaveza na fakultetu sam prekinula bavljenje tim do kraja studija. I ove godine sam ponovo aktivirala profil i promijenila ime u „Ninin kutak“ jer sam dodala još mnoštvo drugih kreacija“. odaje nam Nikolina.

Kad je tek počinjala da se bavi izradom ističe kako i nije baš očekivala neki veliki uspijeh jer kako kaže  kod nas je takvo podneblje da ljudi rijetko prihvataju nešto novo.

Danas u njenoj ponudi proizvoda su: ruže i ostalo cvijeće od krep papira, torte od raznih slatkiša, personalizovani posteri, explode box-ovi, kutije sa slatkišima, a za svoj rad kaže da su ti radovi djelo njenih 10 prsta, djelo mnogo uloženog rada i truda. Još dodaje da je svaki njen proizvod izrađen sa posebnom pažnjom i ljubavlju. Svaki proizvod sadrži sate i sate vremena provedenog u izradi i ukrašavanju. Uvijek gleda da svaki njen rad bude drugačiji, a ne kopija nečijeg rada tj. da ima nešto autentično u sebi.

Najveća inspiracija joj je zadovoljan kupac. Kad dobije poruku oduševljenja i pohvale od kupca, poruku radosti jer je iznenađenje uspjelo i oduševilo nečiju dragu osobu, kod Nikoline bude puno srce.

„Dok pravim svoje radove u meni se smjenuje više osjećanja. Prvo je neki entuzijazam i sreća što je neko odlučio da baš od mene naruči. Zatim osjećaj odgovornosti da sve uradim kako treba i zadovoljim želje kupca. Ali najbolji osjećaj je taj osjećaj mira i opuštanja dok su ruke zauzete nečim kreativnim, dok stvaram nešto novo i onda kada završim opet osjećaj sreće što je sve ispalo kako treba“, kaže Nikolina na naše pitanje da nam opiše ono što osjeća prilikom izrade svojih zaista divnih radova.

Njena poruka za naše čitaoce je da probaju, pokušaju jer nikad ne možemo znati da li nešto možemo ako ne probamo. Također ističe da iako sada ima mnogo kreativaca i kreativnih profila i mnogo ponude, ali da to ih ne treba obeshrabriti nikoga, jer svaka roba ima svog kupca.

Većinu Nikolininih rad ova možete pogledati na instagram profilu @_ninin_kutak_,  kao i na facebook stranici i profilu „Ninin kutak“.

Leave a Comment