Objavljeno: 26/01/2024 Objavio: admin omentari: 0

Svi imamo svoje različite navike planiranja i organizacije vremena, ali nam je svima zajednička ljubav prema najoriginalnijim planerima na tržištu. Koncept personalizacije svakog proizvoda u kojem kupac samostalno kombinira vrstu unutrašnjosti s dizajnom korica, željenim formatom i tekstom na koricama, pokazao se idealnim radi različitih potreba svakog od nas. Nekome odgovara planiranje dana po satu, nekome satnica nije potrebna, ali mu je potreban veliki sedmični pregled. Međutim ima I onih kojima treba jako puno prostora za pisanje bilješki. Sve različite potrebe za organizacijom privatnog i poslovnog vremena u SVH_design-u uspjeli su zadovoljiti svojim različitim unutrašnjostima jer u ponudi imaju mnogo različitih planera.

Vlasnica brenda “SVH_design” se zove Sumejja Vehabović-Hatić iz Tuzle. Sumejja je diplomirani logoped i audiolog. Ona ta sebe kaže da je veoma kreativna osoba koja voli umjetnost i književnost. Svoje slobodno vrijeme provodi u traženju novih ideja za izradu njenih radova ili čita neku knjigu.

Načini na koji Sumejja ispoljava svoju kreativnu crtu prožimaju se kroz izradu unikatnih planera/rokovnika, notesa, stikera i bookmarkera.

Sve ono što možemo naći u njenoj ponudi Sumejja opisuje kao unikatne, jedinstvene I sa ljubavlju urađene radove. Radove prilikom čije izrade se pazi na svaki detalj od same izrade pa do pakovanja I slanja.

Zašto ste se odlučili za kreativan rad i kako je izgledao Vaš razvojni put?
Jako sam kreativna osoba i željela sam na svoj jedinstven i vlastit način ispoljiti svoju kreativnost kroz izradu planera i rokovnika. Put nije bio jednostavan, ali je itekako ispunjujući. Na ovaj put me potaknuo i suprug, koji je sve ovo vrijeme moj vjetar u leđa. Kada ste puni kreativnih ideja, ne treba Vam puno da se pokrenete da ih i ispoljite. U manje od godinu dana uspjela sam napraviti mnogo toga.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
U momentu kada sam započela ovaj posao nisam očekivala da ću postići uspjeh kakav jesam. Mnogo prepreka je bilo na samom početku koje su me kolebale da li bih i nastavila sa radom, ali trud se uvijek nagradi, te sam uspjela premašiti same prepreke i nastaviti sa onim što volim.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv ?
Planeri/rokovnici i notesi koje pravim su unikatni svaki za sebe, personalizovani i jedinstveni. U samome početku mogli su se izdvojiti od radova drugih po svom specifičnom uvezu sa tri prstena. Danas su naši planeri i rokovnici sastavljeni spiralnim uvezom, ali početak nas je definitivno izdvojio od drugih. U ponudi trenutno imam različitih planera, rokovnika, notesa i bookmarkera.
Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je Vama lično omiljeni?
U ponudi imamo Krojački planer, planer za vjenčanje, obični rokovnik (sa i bez sedmičnog planera), dnevnik pozitivne afirmacije, planer za Amme džuz, knjiga recepata, planer za 2024 godinu, notese (u različitim dezenima) u A5 i A6 formatu, kao i notese sa spiralnim uvezom. Pored toga vršim izradu i bookmarkera kao i stikera. Onaj koji bih izdvojila kao omiljeni jeste definitivno planer za vjenčanje, svaka stranica je ručno odrađena i unikatna. U njega je najviše truda uloženo i on je definitivno prvi koji bih uvijek izdvojila kao omiljeni.

Ukratko, možete li nam objasniti Vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Pri samoj narudžbi svaki od kupaca ima mogućnost izbora korica, mijenjanja citata ili dezena na prvoj stranici ili općenito izbora onog što želi konkretno, da ubaci ili izbaci iz rokovnika/planera. Nakon toga, izrađuju se korice, prepravlja i mijenja ono što svaki kupac želi, i ostavlja se na printanje. S obzirom da svaki od rokovnika/planera ili notesa ja ručno sastavljam, nakon printanja, stranice se režu, prave se korice, buše se listovi i spiralno se sastavlja rokovnik/planer ili ljepilom notes. Pakovanje je također jedan od mojih dražih dijelova, jer imam mogućnost da obradujem svakog svog kupca malim poklonom bilo u vidu stikera ili bookmarkera. Dostava na području Tuzle je lična, za svaki ostali grad šaljemo brzom poštom. Trenutno imamo mogućnost dostave i na području Hrvatske.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije? Najviše inspiracije pronalazim na stranicama poput Pinteresta ili Instagrama, a trudim se da radim ono što se do sada nije pojavljivalo ili se nije pojavljivalo u tolikom broju na našim područjima. Volim crtanje pa se trudim da i svoju kreativnost ispoljim upravo na svojim stranicama kroz različit dizajn.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Trenutno se nadam da ću uspjeti proširiti svoj asortiman sa još rokovnika/planera i notesa, a samim time i uspjeti doprijeti do više ljudi. U izradi imam još nekoliko planera/rokovnika i notesa za koje se nadam da će ugledati svjetlo dana uskoro.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima? Za mene konkretno, poseban uspjeh je kada je moj kupac zadovoljan. Nekako znam da sam uspjela ispuniti nečija očekivanja kada dobijem pozitivnu povratnu informaciju, i to ću uvijek smatrati posebnim uspjehom. Jer zadovoljna mušterija je uvijek odlična reklama za daljnji rad.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima kada pravite Vaše radove?
U momentu kada vršim izradu novog rokovnika/planera ili notesa ja se osjećam tako ispunjeno i sretno, jednostavno uživam u ovome poslu i volim ovo što radim, te smatram da je uspjeh u daljnjem radu itekako uvjetovan ljubavlju prema onome što radite.

“Nastavite raditi ono što volite i što Vas ispunjava, nastavite ispoljavati svoju kreativnost kroz Vama jedinstven način. Kreativnost je jedan od najljepših darova koje osoba može posjedovati, nemojte je gušiti, pustite da se ispolji i zablista”, poručila je na kraju Sumejja.
Ako ovih blagdana želiš razveseliti dragu osobu originalnim poklonom, odaberi planer i / ili rokovnik koji će joj dizajnom najbolje odgovarati te ga ukrasi tekstom po želji. Ponudu planera i rokovnika možete pronaći na Facebook stranici kao I na Instagram profilu.