Objavljeno: 30/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Marina Gačanin ima 42 g. udata i majka tri kćerke. Njen hobi je izrada ili pletenje raznih predmeta I ukrasa od papira. U prvih godinu dana svoje proizvode je poklanjala i uživala u tome, a i sada to često radi. Sve njene radove možete pogledati na Facebook stranici Korpice za vaš dom kao i na Instagram profilu papirnekorpe.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Sasvim slučajno sam počela da se bavim ovim hobijem. Srednja kćerka je došla iz škole sa ne završenim radom iz likovnog. Naime pravili su u školi ram za sliku od novinskih štapića, od kojih ja sada pletem korpe. Kada sam pogledala na internetu šta se sve može napraviti jako sam se zainteresovala. Nisam slutila da ću sada već skoro pet godina da se bavim ovim hobijem.

Koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Što se tiče mojih proizvoda, ne znam šta bih izdvojila, sve ono što jednoj kući treba možete naći u mojoj ponudi, a to su: Razne korpe za odlaganje,korpe za šminku,korpe za veš, pa onda recimo korpica sa imenima za rođendane, za vjenčanje ili za kićenje, razne korpe za Vaskrs u obliku zeka ili pilića, pa onda recimo novogodišnji ukrasi, i još mnogo toga. Ja najviše volim da pravim korpe sa imenima za mališane.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Ovo su ručno pletene korpici koje su jako čvrste bez obzira na to što su od novina, zato što se štapići farbaju beton bojom i vodootpornim lakom. Sve ono što moji kupci požele to i dobiju oblik,boju dimenziju šta god oni zamisle, i sve to dobiju na kućnu adresu, jer sve proizvode šaljem brzom poštom, ili dostavljam lično.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najviše ideja mi daju sami kupci jer su oni upravo ti koji me pitaju da li mogu napraviti pa onda iznesu ideju, mada i samom izradom jednog oblika na pamet mi padne još hiljadu drugih.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Nemam neku zamisao šta će se desiti u budućnosti, ali mislim da nikada neću prestati da se bavim ovim kako bi neko rekao zanatom. Kada ste uporni u onome što radite još ako to volite i imate zaradu od toga mislim da je to jako dobra motivacija.

Marinina poruka za kraj razgovora za sve naše čitaoce glasi:”Svi oni koji se bave ručnim radom, trebaju da vjeruju u sebe i da budu uporni, jer mislim da se svaki trud isplati, i onda kada vam se budu smijali, a biće i takvih samo čvrsto naprijed i to neka vam bude najveći vjetar u leđa”.

Leave a Comment