Objavljeno: 01/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Naida Dedić ima 21 godinu dolazi nam iz Srebrenika. U Srebreniku je završila srednju školu -Gimnaziju, njen ručni rad je njen jedini izvor primanja. Osobama koje se bave ručnim radom poručila jeda ne odustaju i da vjeruju u sebe. Naravno da se trude i ulažu sredstva i vrijeme u svoje radove.

Naida je našu pažnju privukla torbicama raznih veličina koje se prave od tečnog stakla.

“Od malih nogu sam pokazivala interes za ručnim radom; heklanje, vez, crtanje, izrada nakita, samo su neki od hobija kojim sam se bavila. Ručni rad me smiruje i opušta. Sa izradom torbi sam počela prije godinu dana. Tražila sam izvor finansija i slučajno sam naišla na pletene torbe, odmah sam krenula u potragu za materijalom za izradu istih. Kada sam nabavila materijal i sve što mi je potrebno počela sam sa izradom. Ta prva torba je bila pravi izazov za mene. 5 sati sam samo razmišljala kako da počnem. Počni pa ispori, opet započni, nije dobro…i tako par puta dok mi se nisu posložile kockice. Naravno kad usporedim torbe koje sada izrađujem i prvu torbu…nisu ni slične, ali trebalo je dosta ispletenih i pokvarenih torbi da bi došla na ovaj nivo gdje sam sada”, ispričala je na početku našeg razgovora Naida

Za svoj brend “Alia bags” kaže da je prepoznatljiv prije svega po precizno izrađenim unikatnim torbama, zatim originalnim slikama koje objavljuje na društvenim mrežama, a u ponudi ovog brenda možete naći torbe i torbice raznih oblika, modela i veličina, ruksake, cekere te predmete od tečnog stakla (tacne, podmetače za čaše/šolje, bookmark-e, rahle za Kur’an, ukrase za policu, komplet tacna i podmetači, privjeske u obliku slova)

Naida nam je odala kako je njoj najdraži model torbe imena “Atija” koji je ubrzo postao jedan od najdražih i njenim kupcima, a od predmeta od tečnog stakla, najdraži joj komplet tacne i podmetača.

Proizvodi koje izrađuje su jako kvalitetni i izrađeni od kvalitetnih materijala. U svaki proizvod je uloženo puno truda, ljubavi i vremena. Svaki proizvod je jedinstven i unikatan. Nije moguće nikada uraditi dva potpuno ista proizvoda. Tako da kada uzmete nešto od Naidinih radova budite sigurni da je to unikat i da niko ne može imati isti proizvod kao vi.

Naida je istakla kako se zaista trudi da njeni kupci svoje narudžbe ne čekaju dugo. Često naručena torba bude gotova za 2-3 dana osim kad mora naručiti materijal, tad izrada traje 5-7 dana. Najveća inspiracija su joj društvene mreže, ali često je vodi njen vlastiti osjećaj u izradi nekog novog modela i detalja.

“Ovo je posao koji mene ispunjava i u kom sam se pronašla. Nadam se da ću još dugo raditi ovo i da ću uspjeti da ponudim još bolje, ljepše i raznovrsnije proizvode svojim mušterijama”, istakla je na samom kraju razgovora Naida.

Naidine radove možete pogledati na Facebook stranici te na Instagramu.

Leave a Comment