Objavljeno: 30/05/2022 Objavio: admin omentari: 0

Dženita Mehanović (23 ) udata je i majka jedne djevojčice. Po struci je ekonomski tehničar, ali zbog njenog supruga koji je muški frizer, i ona privatno završava kurs za ženskog frizera. Radili su zajedno 2 godine, ali je Dženita zbog trudnoće i posvećenosti odgoju djeteta odlučila malo pauzirati. Kako je vrijeme provodila kući uz svoju djevojčicu rodila se kod Dženite želja za pokretanjem nekog posla od kuće. U svojoj maloj radinosti odlučila je da se bavi izradom dekoracija za svadbu.

“Svaki početak je težak, posebno ovaj gdje ti profit donosi što veći broj ljudi i to posebnih ljudi. Ali sve u svemu samo ne treba gubiti vjeru u sebe i odustajati, jer najlakše od svega je odustati. U životu mora biti i uspona i padova, svaki insan podliježe iskušenjima posebno u poslovnom životu”, ističe Dženita te dodaje kako je u ponudu uvela i najam vjenčanica i sve prateće opreme za poseban dan svake žene.

Danas uz njenu najbolju podršku, njenog supruga, njihove roditelje i iskrene prijatelje ostvarila je to što je željela. Ipak u svemu ovom joj je kaže najveća podrška sestra koja svaki minut slobodnog vremena uskoči da pomogne. Posebna je ta sestrinska ljubav ističe Dženita te odaje da se tu osim posla zna lijepo i družiti, pričati, popiti i kahva.

U svojoj ponudi ove dvije vrijedne sestre imaju: vjenčanice i svu ostalu pratnju za svadbe ( kićenice, dekor za auto, dekor za prostor, bidermajer, jastučić za burme, čaše za mladence, dekorativni set za tortu), ruže (od svile ili prave, buket ili kutija), razne vrste poklona(rođendan, rođenje djeteta, praznik itd), a ono po čemu se zaista izdvajaju su pristupačne cijene.

“Mislim da za naše podneblje, posebno u današnjem vaktu je najgore kad je insan gladan. Upravo zbog toga i mi radimo po manjim cijenama nego bilo gdje, jer nama je cilj da vas usrećimo”, kazala nam je Dženita i dodala kako najviše voli da radi svadbe iz razloga jer je to zaista poseban i divan dan u životu dvoje mladih ljudi, i izuzetno bude ponosna kad se oni odluče vjerovati njoj da im sve sredi i uredi za taj poseban dan.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Svaki od proizvoda ima neku posebnu čar. Vjenčanice samim svojim izgledom daju taj poseban čar svemu. Kičenice i sva ostala oprema daje dodatno zadovoljstvo u pripremi jedne svadbe. Ruže su nešto što pripada ljepšem spolu, na koju ni jedna djevojka nije ravnodušna. Ruže su uvijek pravi izbor i poklon.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Svoje proizvode redovno prezentiram na društvenim mrežama, gdje i dolazi do potencijalnih kupaca. Nakon toga slijedi dogovor. Ako želite vjenčanice i opremu za svadbu onda se dogovorimo za datum kad ćete me posjetiti, zbog proba vjenčanica i odabira svega ostalog. Ako se radi o ružama ili poklonu vi kažete ono što ste zamislili, ili ako imate neku sliku, ili ako ste izabrali nešto iz naše ponude mi odmah krećemo na posao da što prije stigne do vas. Ako se nalazite u krugu od 30 km od nas onda mi dostavljamo na adresu, a dalje šaljemo brzom poštom.

U narednom periodu Dženita planira povećati obim ponude jer joj je cilj da kad dođete na jedno mjesto da tu imate sve što želite. Kao svoj jedan od većih uspjeha izdvojila je period 8.Marta. Tad su na rizik uzeli 200 komada živih ruža bez da su već imale narudžbe istih. S velikim strahom i pitanjem u glavi “a šta ako ne uspijemo prodati” su radile do pola 3 ujutro, odspavali par sati i već u 7 h ujutro su izišle da prodaju. Napravile su mnogo prelijepih buketa po primamljivim cijenama. Za 2 h su sve prodale i da su imali još i to bi sve prodale. Najveću ulogu je odradila Dženitina sestra koju ona opisuje kao odličnog trgovca, veoma veselu i komunikativnu osobu.

“Mi smo veoma sretne i ispunjenje kad baš nas odaberete i nama date na povjerenje vašu zamisao kako nešto uraditi. Na kraju svega želim mnogo sreće svima koji se bave ovakvom posla. Onima koji su u nedoumicu da li krenuti s poslom moj odgovor je DA i DA. Jer svako ima svoju nafaku. Ono što je tvoje niko ne može oduzeti, ali par savjeta. Pazite šta nudite, gledajte da u vašu sredinu uvedene neku novost, pazite da uradite onako kako neko želi i da njima ispunite želje i prohtjeve, i glavno od svega pružite svojim kupcima lijepe cijene”, poručuje na kraju naša Dženita.

Dženitine proizvode lično možete pogledati na lokaciji Vitez, i na Facebook stranici.

Leave a Comment