Objavljeno: 13/06/2022 Objavio: admin omentari: 0

Čokolada, hurme, karamel i fina krema, pomisao odmah leti ka ukusnim poslasticama kojima niko od onih najmlađih do onih najstariji ne može odoljeti. Svi ti fini sastojci i bombonijere mogu stići na vašu adresu, potrebno je samo da se javite na Facebook stranicu. Dženanina čokoladna priča počela je prije tri godine. Sa namjerom da na Dan žena iznenadi mamu i svekrvu napravila je muffine. Htjela im je dati poklon ljubavi. Poklon u koji je uložila mnogo ljubavi rada I truda. Dženana je zaposlena i udata žena, majka je dvoje djece. Pored svih obaveza tokom dana ona nađe vrijeme da se posveti svojoj čokoladnoj priči, a našla je i vremena da napiše priču za naš portal.
“Zovem se Dženana Muhić, zaposlena, udana, majka 2 sina. Ono što vam mogu reći o mom hobiju kako volim da nazivam moj mali brend koji je počeo prije 6 godina je da je pored knjiga moja najdraža zanimacija za odmor.
Sve je počelo sasvim slučajno kada sam razmišljala kako bih mojoj mami i svekrvi napravila neki originalan poklon za Bajram. Pošto svi u kući volimo hurme i konzumiramo odlučila sam se da ih malo “preuredim”. Djeca se oduševila, spakovala sam ih u kutiju postavila na društvene mreže i tako je krenula Dženanina čokoladna priča.
Na početku se nisam nadala da bi moglo nešto biti od toga, ali su mi ubrzo počeli stizati upiti kako se mogu naručiti, koliko koštaju. Ne mogu reći da sam imala neku obuku sama sam usavršavala tehnike rada sa čokoladom. Kada ne uspije pojedemo mi Uglavnom sve se može postići ako postoji ljubav prema onome što radite i podrška porodice
Moj najveći oslonac i podrška je moj muž, od početka je bio uz mene podržavao moju ideju i pomagao u svemu. Često me pitaju kada stignem da pored porodice i posla koji volim nađem vremena za rad sa slatkišima. Pretežno je to u večernjim satima kada svi odmaraju kuhinja je moja uz tišinu, četkice i čokoladu.
Moja najveća inspiracija je svaki zadovoljni kupac. To je nešto što me uvijek potakne i pokaže mi da mogu bolje i više. Ponosna sam na svaku kutiju koju uradim, posebno kada mi se kupci jave oduševljeni. Uvijek mi je bilo važno da pored izgleda dostignem i kvalitetu proizvoda.
Počela sam s hurmama, smokvama, a zatim počela raditi i personalizirane bombonijere. Na početku je bilo teško, ali uz želju i volju sve se uspije.
Ne mogu reći da sam do sad u svom radu doživjela najveći uspjeh, ali se vodim onom :” Na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna.”
Moji slatkiši su putovali kao pokloni svugdje po svijetu pa se često znam da našalim da su bili od A-Ž ( Od Afrike do Ženeve)
Ne znam šta donosi budućnost, ali vidim se u nekoj maloj radnji ukrašenoj cvijećem, radnji koju ću zvati svojom gdje će gosti moći uživati u hurmama I bombonijerama, slatkom i posebnom zalogaju. Nešto što će biti unikatno i prepoznatljivo i moje.
Često se susrećemo s istim pitanjem :”Šta raditi u našoj državi, kako postići nešto?” Nažalost mnogo ljudi stane na pitanju i prepusti nesvakodnevici. Ono što ja volim reći je da svako treba da potraži ono nešto u sebi, ljubav prema nečemu pa bilo to slučaj kao kod mene rad sa slatkišima ili npr. izrada nakita, rad s keramikom, ali nešto, nešto što nas ispunjava, nešto u čemu vidimo sebe, svoju budućnost. Često kažem da je ljubav pokretač svega i uspjeh je uvijek zagarantiran!”
“Dan bez čokolade je kao dan bez sunca.”

Leave a Comment